Nieuwe exposities in Boxtel met HavemanKunst

Onder regie van Ina Haveman worden deze maand op drie locaties in Boxtel nieuwe kunstexposities ingericht. Haveman is eigenaar van HavemanKunst (www.havemankunst.nl) en biedt beeldend kunstenaars een podium om schilderijen en beelden tentoon te stellen.

Vanaf 21 september zijn de schilderijen van Wil van Gemert uit Vught en Simone van der Meeren uit Drunen te bewonderen in restaurant De Waag aan de Markt in Boxtel. Tijdens kunstroute De Rode Draad zijn beide kunstenaars in het restaurant aanwezig voor een opening.

Marijke Boverhof uit Vaassen laat van 27 september tot en met 31 januari schilderijen met de thema's verwondering, verandering en vergankelijkheid zien in de huisartsenpraktijk Leenders & Van Riel aan de Bosscheweg in Boxtel. Ze gebruikt frisse kleuren en vaak vele lagen verf in haar werken. Ook zijn er enkele voorbeelden van de samenwerking met haar zoon Peter van der Leij te zien. Ze combineert sommige werken met teksten en/of gedichten van hem.

In restaurant Molenwijk in het gelijknamige Boxtelse wandelpark is vanaf 26 september een expositie te zien met schilderijen van Liesbeth Serlie uit Brakel en Ineke van Berkom uit 's-Hertogenbosch. De circa dertig kunstwerken, die verschillende stijlen kennen, zijn tot en met 30 januari te bezichtigen. Meer informatie: www.havemankunst.nl.

Boxtel

Smartlappenavond

In grand café Rembrandt aan de Rechterstraat 56 klinken maandag 25 september smartlappen en zeemansliederen. Het Dükerskoor nodigt het publiek uit om mee te zingen en deelt tekstbundels rond. De avond begint om 20.00 uur, een uur eerder gaat de zaal open. Toegang is gratis.