Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Smikkelen van streekproducten op D'n Tip Liempde

Zo'n twintig professionele koks en hobbykoks zijn er klaar voor: de derde editie van Proef Lokaal Liempde, het grootste tapasdiner van Het Groene Woud. Dit culinaire evenement vindt plaats op zondag 24 september op evenemententerrein D'n Tip aan de Barrierweg. Bezoekers zijn van 14.00 tot 19.00 uur welkom. De entree is gratis.

Ook dit jaar zorgen de koks voor een menukaart vol verrassingen. Van zoete tomatensoep en gevulde kalfsrolletjes met aardappelpuree tot wafels 'op grootmoeders wijze' en natuurlijk weer heerlijke edelhertenbiefstuk van de barbecue. De gemene deler: de koks werken allemaal met ingrediënten uit de streek. Bezoekers kunnen ook proeven van lokale bieren. Voor de kinderen is er een speciale kaart.

Lokaal Liempde wordt omlijst door optredens van diverse muzikale artiesten. Voor de kinderen is er ook van alles te doen, waaronder een ritje in een 22 meter hoog reuzenrad dat ter gelegenheid van het gouden jubileum van hofkapel De Kromploegers wordt geplaatst.

De organisatie is in handen van SPPiLL (Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde) en De Kromploegers uit Liempde. Die samenwerking is deze editie extra feestelijk, want de hofkapel viert in hetzelfde weekeinde op D'n Tip haar vijftigste verjaardag.

Liempde

Vlooienmarkt Pius X

De Liempdse buurtvereniging Den Berg houdt zondag 24 september van 10.00 tot 14.00 uur de vlooienmarkt in en om jeugdhuis Pius X aan de Heidonk. De spullen die te koop worden aangeboden, zijn gesorteerd en bestaan onder meer uit boeken, speelgoed, audio en video, meubilair, potten en pannen. De toegang tot de vlooienmarkt bedraagt twee euro, kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen.

Gemonde

Repair Café in De Kei

Mensen met spullen die gerepareerd moeten worden, zijn woensdag 4 oktober welkom in dorpshuis De Kei. Daar wordt tussen 10.00 en 12.00 uur het Repair Café georganiseerd. Een naaister, elektricien en algemeen reparateur (ook voor sieraden) zijn aanwezig om kapotte artikelen te herstellen. Dat gebeurt gratis, alleen de benodigde materialen moeten worden betaald.

Inschrijven dorpsquiz

Het gilde Sint-Joris & Sint-Catharina en heemkundevereniging Den Hogert organiseren begin 2018 weer een dorpsquiz. Vrijdag 19 januari om 18.00 uur krijgen deelnemers een boekje met honderd vragen en opdrachten die zij dezelfde avond weer ingevuld moeten inleveren. Een week later worden de winnaars bekend gemaakt tijdens in zaal Kloosterzicht. De hoofdprijs is een bedrag van minimaal 250 euro die de winnaar mag schenken aan een lokaal goed doel. Inschrijven kan via de site www.gemondsequiz.nl.

Lennisheuvel

Loterij Orion

Tijdens de heropening van gemeenschapshuis Orion in Lennisheuvel op 10 september hield de ouderengroep van handwerken een loterij. De winnaar krijgt een handgemaakt tafellaken. Tijdens de loting is het winnende nummer gevallen op 92b blauw. De prijs is af te halen bij de familie Swinkels aan de Molenstraat 22 in Boxtel.