Afbeelding
Foto: Pauline van den Braak

Kinderboerderij trots op nieuwe educatieruimte

LINDA VAN DE WIEL

Wie de zolder van Kinderboerderij Boxtel in de wijk Oost kent, zal twee keer moeten kijken bij een volgend bezoek. De afgelopen maanden is de ruimte aan een flinke verbouwing onderhevig geweest en het resultaat mag er wezen. De zolder is in positieve zin onherkenbaar veranderd en biedt met vier educatie-arrangementen een passende aanvulling op het onderwijsprogramma van de groepen 1 tot en met 4 van de Boxtelse basisscholen.

Emile Lockefeer, voorzitter van stichting Kinderboerderij Boxtel nam vorige week als eerste het woord tijdens de feestelijke opening van de vernieuwde educatieruimte. Hij toonde zich verheugd en nam uitgebreid de tijd om de vele vrijwilligers met naam en toenaam te bedanken. Een speciaal woord van dank was er voor leerkracht Gerrit de Jong van de Angelaschool die in het voortraject richting gaf aan het project door veel praktische tips en handvatten te bieden. ,,Wij hebben geen verstand van onderwijs en Gerrit vond de ruimte totaal ongeschikt. Gelukkig gaf hij ook aan hoe de zolder wel te benutten", lachte Lockefeer.

STIKNIEUWSGIERIG

Extra aandacht was er ook voor de gemeente die 18.000 euro heeft bijgedragen aan de ingrijpende verbouwing. Wethouder Marusjka Lestrade verrichtte de officiële opening door een lint door te knippen. Ook zij was vol lof over het vele werk dat er verzet is de afgelopen periode. ,,Ik ben vóór en tijdens de verbouwing gaan kijken en ben stiknieuwsgierig naar het resultaat. Ik vind dit project een prachtig voorbeeld van 'Meewerkend Boxtel'", zei de wethouder voor de officiële opening. De verbouwde ruimte bleek prachtig en biedt vier arrangementen in de vorm van leskisten met verschillende thema's te weten: 'wassen van water', 'van zon krijg je energie', 'wc in de klas' en 'Miep de Muis'.

Bij alle projecten is hulp van externe partners gekomen. Zo heeft het waterschap bijgedragen aan het arrangement 'wassen van water' en heeft Van der Velden Rioleringsbeheer meegedacht en -gewerkt aan het arrangement 'wc in de klas'. De klassen worden verwelkomd door een gastvrouw of -heer. De Kinderboerderij is nog op zoek naar vrijwilligers. De lessen dienen verzorgd te worden door de eigen docent. Lockefeer: ,,De eerste school heeft zich al gemeld en we hopen de groepen 1 tot en met 4 van alle Boxtelse basisscholen te mogen begroeten, ook de scholen die speciaal onderwijs aanbieden." (Foto: Pauline van den Braak).