Afbeelding
Foto:

Cultuurweek QQLQ kraait van ambitie

Lezers van Brabants Centrum vinden in deze krant een extra en exclusief katern met het volledige programma van de eerste Boxtelse kunst- en cultuurweek. Die gaat zaterdag 16 september onder de opvallende en eigenwijze naam QQLQ van start. Tot en met zondag 24 september staan tal van evenementen, groot én klein, op stapel. 'QQLQ kraait van ambitie', luidt de slogan.

In het katern staat alle informatie over de Uitmarkt dat zaterdagavond de aftrap vormt van QQLQ. Om 19.30 uur wordt de cultuurweek op verrassende wijze geopend. De volgende dag staat Boxtel bol van straattheater en muziek tijdens festival Bockesprongen. Het weekeinde erna vormen atelierroute De Rode Draad en de kunstzinnige vaarstoet Dommeltheater de hoofdbestanddelen van QQLQ. Doordeweeks zijn er diverse exposities, rondleidingen, open repetities en workshops waaraan belangstellenden kunnen deelnemen. Ook wordt op meerdere manier een link gelegd met het primair en voortgezet onderwijs. Bovendien hebben winkeliers en horeca zich ingespannen om een bijdrage te leveren, onder meer met een modeshow en een badeendjesrace.

QQLQ is tot stand gekomen dankzij een nieuw samenwerkingsverband waarin de stichtingen Bockepruik, Dommeltheater, Kunststichting Boxtel en Podium Boxtel zijn vertegenwoordigd maar ook kunstenaarsvereniging Kunstlicht99. Het QQLQ-katern is te vinden op de pagina's 19 tot en met 30.

Afbeelding