Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

INVOERING BLAUWE ZONE ZORGT VOOR VOLLE 'VRIJE' PARKEERPLAATSEN

Breukelsplein hele dag ramvol auto's

HENK VAN WEERT

Sinds maandag zijn automobilisten in grote delen van het Boxtelse centrum aangewezen op blauwe zones. Met een parkeerschijf mogen ze er twee uur lang gratis hun auto plaatsen tijdens openingstijden van winkels. Het zorgt ervoor dat je makkelijk een plekje kunt vinden. Maar zoals verwacht leidt het op andere 'vrije' locaties tot grote parkeerdruk. Met name op het Breukelsplein staan auto's in de rij om een plekje te bemachtigen...

Waar je tot vorige week doorgaans altijd wel een parkeerplek op het Breukelsplein vond, is dat nu niet zo makkelijk meer. Overdag zie je chauffeurs menig rondje rijden op zoek naar een leeg parkeervak. Een bewoner van het plein stapte al boos het kantoor van deze krant binnen om zijn onvrede te spuien. Als hij overdag een boodschap gaat doen, is bij terugkomst zijn plekje gegarandeerd bezet.

Ook bezoekers van fysiotherapiepraktijk Fysio-Team aan het Breukelsplein moeten flink speuren naar een lege plek. Natuurlijk, om het hoekje in de Breukelsestraat is sinds de invoering van de blauwe zone vorige week wél ruimte. Maar nogal wat cliënten van de praktijk zijn moeilijk ter been en willen het liefst zo min mogelijk lopen.

AANPASSINGEN

Op de Facebookpagina 'Parkeervergunningen Boxtel Centrum Nee' is wordt volop gemopperd over de lege plekken in de blauwe zones en de drukte op de vrije parkeerplekken. Verkeerswethouder Herman van Wanrooij oogstte begin dit jaar nog lof met zijn herziene parkeerplan nadat een eerder voorstel om betaald parkeren uit te breiden en centrumbewoners parkeervergunningen te laten kopen tot een storm van kritiek leidde. Bij de presentatie van het gebied met blauwe zones gaf hij al aan te verwachten dat 'aan de randen' parkeerdruk zou ontstaan, net als op het Breukelsplein. Ook heeft hij steeds gezegd dat hij maatwerk wil leveren en dat er nog aanpassingen mogelijk zijn. Het lijkt slechts een kwestie van tijd totdat ook de rondom parkeervakken op het Breukelsplein een blauwe lijn wordt geschilderd.

Bewoners én ondernemers met een auto van de zaak in hartje Boxtel kunnen een ontheffing voor gebruik van de parkeerschuif aanvragen bij de gemeente. Dat kan via de website www.parkeerserviceboxtel.nl.

FOTO BOVEN: Doordat de parkeerplekken de hele dag vol staan op het Breukelsplein, zetten diverse automobilisten hun voertuig buiten de vakken neer. (Foto: Annelieke van der Linden).