In Het Groene Woud is het ambacht van klompen maken duidelijk aanwezig. De klompenbeleefroute laat dat zien aan toeristen. (Foto: Klompencollectie Carel Jeuken).
In Het Groene Woud is het ambacht van klompen maken duidelijk aanwezig. De klompenbeleefroute laat dat zien aan toeristen. (Foto: Klompencollectie Carel Jeuken). Foto: Klompencollectie Carel Jeuken

TOERISTISCHE TOCHT MOET ONDERNEMERS KANSEN GAAN BIEDEN

Klompenbeleving in Groene Woud

Streeknetwerk Het Groene Woud maakt vrijdag 29 september de zogeheten Brabantse Klompenbeleefroute bekend. Het wordt een tocht waarbij bezoekers van Het Groene Woud kennismaken met het Hollandse schoeisel.

Het uitgezette traject biedt organisaties en ondernemers economisch veel kansen, zo stelt de organisatie. Welke dat zijn en hoe deze benut kunnen worden, wordt duidelijk tijdens de presentatie van de Brabantse Klompenbeleefroute die tegelijkertijd met de jaarlijkse Klompenbeurs wordt gehouden in De Gasthuishoeve te Sint-Oedenrode. De initiatiefnemers geven dan een toelichting aan ondernemers en organisaties, evenals de mogelijkheden voor hen om mee te doen.

De Klompenbeleefroute is een idee van Streeknetwerk Het Groene Woud en wordt opgepakt door drie ondernemers uit Liempde, Best en Sint-Oedenrode. Bezoekers worden daarin 'getrakteerd op een gevarieerd palet aan klompenbelevenissen', aldus de organisatie.

Geïnteresseerden melden zich vóór 23 september aan via e-mail info@vantlaarhof.nl. De bijeenkomst vindt tussen 15.00 en 16.30 uur plaats. Datzelfde weekeinde vindt in De Gasthuishoeve de Klompenbeurs plaats: voorafgaand aan de presentatie is het mogelijk om tussen 14.00 en 15.00 uur demonstraties van het klompenambacht te bekijken.