V.l.n.r. Michel van der Steen, Bert Vogels, Roel Jongenelen, Hans van Haaren, Tiny Dekkers, Inge van den Biggelaar en Marieke van den Heuvel zetten de laatste puntjes op de i voor DBC Nieuws. (Foto: Henk van der Zee).
V.l.n.r. Michel van der Steen, Bert Vogels, Roel Jongenelen, Hans van Haaren, Tiny Dekkers, Inge van den Biggelaar en Marieke van den Heuvel zetten de laatste puntjes op de i voor DBC Nieuws. (Foto: Henk van der Zee). Foto: Henk van der Zee

EERSTE UITZENDING VAN HET BOXTELS JOURNAAL IS EEN FEIT

DBC Nieuws trapt af: 'It's a wrap!'

Presentator Marieke van den Heuvel van DBC Nieuws riep gisterochtend nog vol trots: 'It is a wrap!' De eerste uitzending van het Boxtelse journaal stond op film. Maar dat alle begin moeilijk is, bleek wel; in de eindmontage liep het gisteravond spaak wegens technische problemen. De uitzending van 18.00 uur op Ziggo-kanaal 47 werd uitgesteld. Vanochtend kon iedereen alsnog het journaal bekijken.

De items voor het journaal dat de stichtingen Omroep Dommelland en Brabants Centrum samen maken, werden afgelopen weekeinde 'geschoten'. Zo waren de camera's van de lokale omroep te zien tijdens festival Biereloth, mountainbike-evenement MTB-toertocht en de opening van gemeenschapshuis Orion in Lennisheuvel. Gisteren is het programma opgenomen in de studio van Omroep Dommelland.

Ondanks de stroeve start, blikt eindredacteur Roel Jongenelen tevreden terug. ,,De samenwerking verliep erg goed. De teksten van Brabants Centrum pasten prima onder de beelden. Samen met de autocue die we van de stichting kregen en dankzij onze enthousiaste club verliepen de opnames extra vlot." Met de nieuwe presentatiedesk die door Hobbycentrum Boxtel is gemaakt en de zogenaamde 'greenscreen', kwam het eerste echte Boxtelse journaal tot stand. ,,Er zijn niet veel dorpen die kunnen zeggen dat ze hun eigen journaal hebben", zegt directeur Henk van der Zee van Brabants Centrum. ,,Het is echt leuk dat twee stichtingen met hetzelfde doel zoiets met elkaar maken."