WEDSTRIJD 'ONS GENOEGEN' OP LEIJSENVEN

Sportvissers strijden om Boxtels kampioenschap

Aan de oever van het Leijsenven in het Boxtelse wandelpark Molenwijk houdt de plaatselijke hengelsportvereniging Ons Genoegen zaterdag 30 september voor het eerst het Open Boxtels kampioenschap. Er is plek voor maximaal veertig sportvissers.

Op vertoon van een geldige vispas van Sportvisserij Nederland kan iedereen deelnemen aan de lokale titelstrijd. Inschrijven is mogelijk via wedstrijden@hsvonsgenoegenboxtel.nl. Belangstellenden dienen zich op de wedstrijddag om 08.45 uur te melden bij het WSD-gebouw aan de Platanenlaan. Daar worden de plekken aan het water verloot. Van 10.00 tot 15.00 uur worden de hengels uitgegooid. De wedstrijd verloopt volgens het reglement dat is te vinden op de website van Ons Genoegen.

,,Voor onze interne wedstrijden was dit jaar onvoldoende animo", meldt voorzitter Louis Josiassen van Ons Genoegen. ,,Om mensen toch in de gelegenheid te stellen deel te nemen aan een wedstrijd is besloten om deze 'Open Boxtel' te organiseren."

Degene die de meeste vissen vangt, wordt uitgeroepen tot winnaar.


Rolstoeltennis Thadia

Stichting Rolstoeltennis Thadia, waarvan de rollers allemaal lid zijn van tennisvereniging Die Braecke in Boxtel, organiseert zondag 24 september een zogeheten Integratie Tennis Toernooi. Voor de achttiende keer gaar rolstoeltennissers samen met lopers de strijd aan voor de trofee. Tevens houdt de stichting een open dag voor nieuwkomers; zij kunnen sportrolstoelen uitproberen. Het evenement vindt plaats op de banen van tennisvereniging Thadia in Sint-Michielsgestel aan de Eikenlaan 3 en duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur. Meer informatie is verkrijgbaar via telefoonnummer (073) 551 30 92 of www.rolstoeltennis.nl.


Ducks vormt rugbycluster met Dukes en Oisterwijk Oysters

De senioren van de Boxtelse rugbyclub Ducks spelen dit jaar in een cluster met het Bossche The Dukes en Oisterwijk Oysters. Het team komt uit onder de naam Brabarians. Dat verloor de eerste wedstrijd kansloos van Octopus in Uden: 72-14.

De naam van het clusterteam is een verwijzing naar de beroemde Barbarians, een Brits invitatieteam van spelers uit alle top-rugbylanden. Het was duidelijk dat de samenhang en conditie van Brabarians nog niet op peil is. Ducks-speler Rick van Lingen redde mede de eer door het scoren van een try.

De jeugd clustert met RC Eindhoven. Het Cubs-team, met spelers van 13 en 14 jaar oud, won de eerste wedstrijd met 35-12 van Breda.

Uitslag zaterdag 9 september

Cubs: Ducks/RCE - Breda 2        35-12

Uitslag zondag 10 september

Sen: Octopus 2 - Brabarians        72-14

Programma zaterdag 16 september

Cubs: Octopus/B. - Ducks/RCE        11.00

Jun: Wasps - Ducks/RCE/Wall        12.00

Programma zondag 17 september

Sen: Brabarians - Wageningen        (O'wijk) 11.30