Boerenbedrijven in Boxtel en Liempde open hun deuren

Wat krijgen kalveren als voeding? Hoe werken de verschillende landbouwmachines van een boer? Of wil je meer weten over het reilen en zeilen op een melkveebedrijf? Op initiatief van ZLTO Boxtel-Liempde openen vier bedrijven in Boxtel en Liempde zondag 17 september van 10.00 tot 16.00 uur de deuren voor het publiek.

Ben en Cindy van der Meijden van boomkwekerij De Spankert (Tongeren 58) tonen bezoekers hoe bomen worden gekweekt. Mensen kunnen kennismaken met de mogelijkheden voor een baan binnen de sector, plaatsnemen in een huifkar die een rit langs de percelen maakt, uilenballen uitpluizen en deelnemen aan een speurtocht. Ook zijn er een springkussen en ijscokar.

Rianne en René van der Linden (Boxtelseweg 2) laten zien hoe het er dag in, dag uit aan toegaat bij een melkveebedrijf. Bert, Hanny en zoon Harm Eijkemans (Schijndelsedijk 14a) zijn de vaste gezichten achter BHE-verhuur Landbouwwerktuigen. Naast de verhuur van diverse agrarische machines en werkdagen, houdt dit bedrijf zich ook bezig met de in- en verkoop van machines en onderdelen. Bezoekers kunnen in de vernieuwde showroom alles vinden op het gebied van tuin- en parkmachines en gereedschap voor stratenmakers. Hans en zoon Stan Verhoeven (Hamsestraat 11) hebben een kalverhouderij en tonen op 17 september de diversiteit van het werk en de werkgelegenheid in de agrarische sector. ,,We doen er alles aan om de beeldvorming over veehouderijen te verbeteren", laat het duo weten. Meer informatie: www.dichterbijdeboerderij.nl.