Afbeelding
Foto: SP Boxtel

SP Boxtel kiest opnieuw voor lijsttrekkersduo

Het bestuur van SP Boxtel heeft Dave van de Ven en Eric van den Broek voorgedragen als lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Het tweetal voerde vier jaar geleden ook de lijst van de politieke partij aan. Van den Broek, die momenteel deel uitmaakt van het college van B. en W., wordt ook voor de nieuwe bestuursperiode naar voren geschoven als wethouderskandidaat.

Het afdelingsbestuur van de SP in Boxtel heeft Van de Ven en Van den Broek in de laatste vergadering voor de zomervakantie naar voren geschoven. De algemene ledenvergadering van de SP stemt later in dit jaar over de voordracht. Dan wordt ook de rest van de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma van de politieke partij vastgesteld.

De SP bezet momenteel vier zetels in de gemeenteraad en mikt voor de komende verkiezingen minimaal op hetzelfde aantal raadszetels of een lichte winst. ,,Volgens mij hebben we het met deze coalitie uitstekend gedaan", aldus Van den Broek. ,,Ondanks de forse stelselwijzigingen in het sociaal domein, heeft Boxtel een sociaal gezicht getoond en daarbij was ik als wethouder voortdurend op straat tussen de mensen aanwezig. Bovendien hebben we in Boxtel de afgelopen jaren forse stappen vooruit gezet op economisch terrein en krijgt het centrum van Boxtel een complete metamorfose." Van de Ven, sinds 2010 actief in de gemeenteraad, stelt dat de SP 'nog steeds de meest actieve partij van Boxtel is'. ,,De fractie was zowel in de gemeenteraad als daarbuiten zichtbaar aanwezig, met onder meer diverse huis-aan-huisacties. Zonder actie immers geen fractie. De afgelopen bestuursperiode hebben we dat ook nog eens kunnen ondersteunen met collegedeelname en daar mikken we ook in de volgende bestuursperiode op."

FOTO ONDER: Dave van de Ven (links) en Eric van den Broek. (Foto: SP Boxtel).

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Boxtel heeft voor haar leden de onderstaande activiteiten op het programma.

MAANDAG 18 SEPTEMBER

14.00 nordic walking, Kempseweg 4.

DINSDAG 19 SEPTEMBER

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

14.00 kienen in Orion.

WOENSDAG 20 SEPTEMBER

13.15 fietsen, vertrek Speelmanstraat. Een kwartier later vertrekt een anderegroep.

DONDERDAG 21 SEPTEMBER

13.30 handwerken in Orion.

VRIJDAG 22 SEPTEMBER

13.30 rikken en jokeren in De Adelaar.