840 jeu de boulers in actie

Essche Boeltje viert tweede lustrum

Het Essche Boeltje, het befaamde jeu-de-boulestoernooi in Esch, is onverminderd populair. Zaterdag 16 september vindt het evenement plaats, maar aanmelden kan al lang niet meer: binnen 24 uur nadat de inschrijving was geopend, zat het toernooi aan het maximum van 840 deelnemers. De organisatie is voor de tiende keer in handen van muziekvereniging Sint-Willibrordus en dat is reden voor een feestelijk tintje.

,,We gaan dit jaar twintig extra jeu-de-boulesbanen uitzetten. Daardoor konden zich veertig extra koppels inschrijven, maar nog steeds staan er honderd mensen op de wachtlijst", zegt Helen Paymans, voorzitter van de activiteitencommissie van de muziekvereniging.

CADEAUTJE

Het Essche Boeltje is populair en de laatste jaren doen ook veel inwoners uit Esch mee. ,,We hebben een mooie mix van deelnemers. Koppels die het jaar ervoor alle vijf partijen wonnen, worden door ons uitgenodigd weer te komen", zegt Paymans. ,,Dat doen we al een paar jaar." Zo blijft het Essche Boeltje ook een écht boules-toernooi en niet alleen een gezelligheidsevenement. De opzet blijft hetzelfde: wedstrijdjes jeu-de-boules spelen op honderden professionele en provisorische baantjes in heel Esch. Er zijn enkele feestelijkheden, omdat het de tiende keer is dat de muziekvereniging het toernooi organiseert. Zo krijgen alle deelnemers een cadeautje.

Op de wedstrijddag dient iedere doublette zich vóór 09.30 uur te melden bij dorpshuis De Es aan de Dorpstraat te Esch.