BONUSPUNT VOOR BOXTELSE VROUWENPLOEG TEGEN EINDHOVEN

Hockeyers van MEP starten met zege

De hockeymannen van Mep begonnen de competitie zondag in sportpark Molenwijk met een welkome zege tegen Maastricht: 4-2. De vrouwenploeg speelde gelijk tegen promotiekandidaat Eindhoven, maar hielden aan de shootoutserie wel een bonuspunt over.

De mannen van MEP trokken deze competitie nogal wat jeugdige vervangers aan. Die moeten het gat opvullen dat een vijftal vertrokken spelers achterliet. De wedstrijd tegen nieuwkomer Maastricht was een mooie gelegenheid om deze jonge spelers collectief te testen.

MEP was in de beginfase iets sterker dan de Limburgers en het was de attente Giel Peijnenburg die al na vijf minuten het net vond. Maastricht kwam opzetten, maar wist uit een drietal strafcorners doelman Vekemans niet te passeren. Daarna was het opnieuw Peijnenburg die scoorde. Op slag van rust maakte Tim van de Ven uit een assist van Guus van Gardingen de 3-0.

In de tweede helft speelden de Limburgers alles of niets. Hun tegentreffer was voor Mep het sein om het initiatief weer over te nemen en de voorsprong uit te bouwen. De 4-1 kwam opnieuw op naam van Peijnenburg. Een prachtige actie, eerst de bal vakkundig doodleggen en vervolgens beheerst de keeper met een lob verschalken. Het doelpunt dat de tegenstander vlak voor tijd maakte, kon MEP niet meer bedreigen. Coach Erik Verzijden kon tevreden zijn met het optreden van zijn ploeg. De jongeren voldeden ruimschoots aan zijn verwachtingen, en dat is voor Verzijden 'groeien'. Peijnenburg toonde zich een uitstekende spits met een neusje voor de goal. De zuivere passing vanuit achter door Martin Flemminks Smid en de assists van Van Gardingen zorgden voor een degelijke overwinning. Zondag 17 september wordt het menens voor MEP. Dan speelt de jonge ploeg uit tegen topfavoriet Helmond. Opnieuw een mooie testcase. Afslag in Helmond om 14.45 uur.

TWEE GEZICHTEN

De hockeysters van MEP speelden zondag een wedstrijd met twee gezichten. Een uitstekende eerste helft werd afgewisseld met een matig tweede gedeelte. De briljante shootoutserie maakte veel goed en bezorgde de Boxtelse vrouwen een extra punt.

Onder regie van de teruggekeerde Isis van Wilgendael leek het spel van de Boxtelse hockeysters bij vlagen op een tornado in het Caribisch gebied. Het sterke Eindhoven werd helemaal zoek gespeeld. Snelle, vlotte en technische combinaties leidden tot legio kansen waarvan voor rust Tedje Koesen, Chris Thewessen en Sofie van den Dungen profiteerden: 3-0. Een dubieuze tegengoal vlak voor rust leek niet zorgwekkend.

In de tweede helft werd het een heel ander verhaal en was Eindhoven de bovenliggende partij. Na de snelle, opnieuw betwiste tegengoal rook de tegenstander kansen. De gasten speelden feller dan MEP en de gelijkmaker hing in de lucht en viel dan ook tien minuten voor tijd. Daarna kwamen er kansen over en weer voor de 4-3, maar het gelijkspel was uiteindelijk terecht.

Het nieuwigheidje van de hockeybond, shootouts bij een gelijkspel, leverde de Boxtelse vrouwen nog een extra punt op. MEP was duidelijk beter voorbereid dan Eindhoven. Bij de eerste drie pogingen waren de Boxtelse hockeysters allemaal trefzeker, terwijl bij Eindhoven de teller nog op nul stond. Daarbij moet wel worden aangemerkt dat keepster Amber Kools zich uitermate bedreven toonde en zich zeer tactisch opstelde. Zondag 17 september speelt MEP uit in Goirle. Afslag om 12.30 uur.

FOTO BOVEN: MEP-hockeysterJanneke Vissers speelt teamgenote Philine Peperkamp aan die tussen Eindhovense verdedigsters staat. (Foto: Hans Verberk).

Clubactie MEP
in het teken van
nieuwe materialen

De Grote Clubactie start zaterdag 16 september en leden van hockeyclub MEP uit Boxtel zamelen dan geld in voor nieuwe sportspullen. ,,Dit jaar hopen wij met de opbrengst keepersmaterialen aan te schaffen voor de jongste jeugd en D-teams. Ieder jaar zijn veel spullen toch aan vervanging toe. Wij kunnen de steun van onze omgeving dus goed gebruiken!", vertelt clubcoördinator Bas Hessels.

De Grote Clubactie is een lotenverkoop die gehouden wordt door circa zesduizend verenigingen in Nederland. Een lot kost drie euro en 80 procent van de opbrengst gaat daarvan naar de club.

De leden van MEP gaan in het kader van deze actie langs de deuren. Mensen die loten kopen, maken kans op mooie prijzen. Zo is de hoofdprijs een geldbedrag van maar liefst 100.000 euro. De trekking van de Grote Clubactie vindt plaats op 13 december. Daags daarna staat de trekkingsuitslag op www.clubactie.nl.

Open regiomix bij boulers van De Walnoot

De wekelijkse open regiomix van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot trok maandagmiddag zo'n vijftig deelnemers. Onder het genot van een hapje en een drankje genoten alle aanwezigen zichtbaar.

Winnaars van de dag waren Erik Jansen, Jan Pennings, Adrie Voets, Jos van Meersbergen en Mathijs van der Velden.

Iedere maandag zijn geïnteresseerden vanaf 13.00 uur welkom om mee te boulen. Kijk voor meer informatie over De Walnoot op www.jbvdewalnoot.nl.