LIEMPDE PAKT UIT OP 6,7 EN 8 OKTOBER

35.000 euro van Oranje Fonds voor D'n Liempdsen Herd

Het Oranje Fonds heeft 35.000 euro toegekend aan de Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) voor de grootscheepse renovatie van D'n Liempdsen Herd. Het ontmoetings- en bezoekerscentrum aan de Barrierweg is gevestigd in een monumentale boerderij en wordt op zaterdag 7 oktober officieel geopend door burgemeester Mark Buijs.

D'n Liempdsen Herd sluit aan op de doelstellingen van het Oranje Fonds. Met het nieuwe ontmoetings- en bezoekerscentrum beschikken bewoners, verenigingen en ondernemers uit Liempde over een gezamenlijke dorpsvoorziening met een scala aan activiteiten. Voor bezoekers van elders zal de deur gastvrij openstaan, want D'n Liempdsen Herd fungeert straks tevens als informatie- en vertrekpunt voor mensen die het dorp en de omliggende regio willen verkennen.

LINT DOORKNIPPEN

De transformatie van de boerderij is een initiatief van inwoners van Liempde, verenigd in SPPiLL, en partners als de gemeente Boxtel. De realisatie van D'n Liempdsen Herd gebeurt door vrijwilligers. Momenteel leggen zij de hand aan de allerlaatste werkzaamheden. Zaterdag 7 oktober wordt D'n Liempdsen Herd om 15.00 uur officieel geopend. Burgemeester Buijs knipt samen met voorzitter Tossy de Man en projectleider Rob Dito, beide van SPPiLL, een lint door waarmee het ontmoetings- en bezoekerscentrum feestelijk wordt ingepakt. Daarna is er tot 17.00 uur de tijd om D'n Liempdsen Herd te bezichtigen. Vrijwilligers zijn aanwezig om uitleg te geven.

LIEMPDE PAKT UIT

De opening van D'n Liempdsen Herd maakt onderdeel uit van het driedaagse feest 'Liempde pakt uit' van 6 tot en met 8 oktober. Hiermee viert SPPiLL met inwoners en bezoekers de verschillende projecten die in Liempde zijn gerealiseerd. Naast de renovatie van het ontmoetings- en bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd zijn dat onder meer de herinrichting van de dorpskern, de metamorfose van evenemententerrein D'n Tip, realisatie van een schutskooi, ontwikkeling van een kartuizer grenswalroute en de opleiding van gidsen en ambassadeurs om uitleg te verzorgen over (de historie van) Liempde.