Popsongs klinken in Petrusbasiliek

De Stichting Kerkconcerten Boxtel (SKB) heeft op zondag 24 september iets bijzonders in petto: een popconcert. Sopraan Marjon Strijk en organist Henk Veldman vormen samen het duo 'Just Fantasy' en brengen bekende popsongs ten gehore die in een klassiek jasje worden gegoten.

Strijk is een veelzijdige sopraan en een klassiek geschoolde zangeres. Ze zingt onder meer bij de Nederlandse Bach Vereniging en treedt vaak solo op met klassieke vocale werken uit de gehele muziekliteratuur. Ze was eerder dit jaar al te horen in Boxtel. Tijdens het jubileumconcert van concertorganist Kees van Houten zong Strijk enkele aria's uit cantates van Bach. Deze aria's zijn ook te horen op zondag 17 september in Oirschot, waar Van Houten en zij om 16.00 uur een Bachconcert verzorgen. Hierover is op de kerkpagina van deze krant meer te lezen.

Strijk vormt al enkele jaren een duo met organist Veldman. Ze brengen onder de naam 'Just Fantasy' samen een programma met popsongs uit de jaren zeven tot heden. Zo worden onder meer covers van The Beatles, The Beach Boys, Sting, Trijntje Oosterhuis, Queen, John Lennon en Barbra Streisand ten gehore gebracht. De liedjes zijn door Veldman bewerkt voor zang en orgel. In de rijke orgelbegeleidingen zal het Smitsorgel (daterend uit 1842) verrassende klankkleuren laten horen. De toehoorders krijgen de teksten van de songs in de kerk uitgereikt.

Het concert gaat om 20.15 uur van start. Kaarten kosten acht euro per persoon.


Tweedehandsmarkt

Vogelvereniging Vogelvreugd Ons Ideaal houdt zondag 17 september 13.30 tot 16.00 uur haar maandelijkse tweedehandsmarkt. Gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat in Boxtel zal dan weer volstaan met koopjes van bijna zeventig standhouders en hun gebruikte spulletjes. De entree bedraagt één euro per persoon; kinderen tot twaalf jaar mogen gratis binnen. Er zijn nog enkele kraampjes beschikbaar. Reserveren kan via e-mail: jan@onsideaalboxtel.nl of na 19.00 uur via tel. (0499) 39 51 81.

Smartlappenavond

In grand café Rembrandt aan de Rechterstraat 56 klinken maandag 25 september diverse smartlappen en zeemansliedjes. Het Dükerskoor nodigt het publiek uit om mee te zingen en deelt tekstbundels rond. De meezingavond begint om 20.00 uur, een uur eerder gaat de zaal open. De toegang is gratis.