Met muziek van fanfare Sint-Arnoldus en lovende woorden van burgemeester Mark Buijs van de gemeente Boxtel nam de bevolking van kerkdorp Lennisheuvel het vernieuwde gemeenschapshuis Orion in gebruik. (Foto: Albert Stolwijk).
Met muziek van fanfare Sint-Arnoldus en lovende woorden van burgemeester Mark Buijs van de gemeente Boxtel nam de bevolking van kerkdorp Lennisheuvel het vernieuwde gemeenschapshuis Orion in gebruik. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

KERKDORP BLIJ MET GERENOVEERD GEMEENSCHAPSHUIS

Orion, kloppend hart van Lennisheuvel

Lennisheuvel heeft zondagmiddag een geheel vernieuwde Orion heropend. Burgemeester Mark Buijs van de gemeente Boxtel prees de inzet van de vele vrijwilligers die ervoor zorgden dat het in 1948 in gebruik genomen gemeenschapshuis weer helemaal 'bij de tijd' is. Veel belangstellenden waren present. Oók fanfare Sint-Arnoldus, een van de hoofdgebruikers van de accommodatie. En dus zat het met de muziek wel snor...

Naast de fanfare presenteerden ook veel andere gebruikers zich tijdens de heropening. Daarbij klonk bovendien muziek van de Beyersland Kapel en de band 073.

Voorzitter Michel Geilfus van het stichtingsbestuur en beheerster Rian Eijkemans stelden vorige week in deze krant trots te zijn op alles wat bereikt is met het project Pimp de Orion. ,,In een gebouw met een respectabele leeftijd is het soms roeien met de riemen die je hebt", aldus Geilfus, die al 22 jaar voorzitter is. ,,Maar toen stichting Rond Kerk en Orion ons in 2013 wees op de kansen die een Integraal Dorps Ontwikkelingsplan (IDOP - red.) zou kunnen bieden, hebben we die met beide handen aangegrepen."

WENSEN

Nadat met bestuur en gebruikers een wensenlijst was opgesteld, stond onderaan de streep een bedrag van zo'n 100.000 euro. Uiteindelijk is met ongeveer 70.000 euro veel bereikt en zijn vrijwel alle wensen in vervulling gegaan.

DIVERSE FONDSEN

Meerdere fondsen en sponsors ondersteunden de plannen van Orion. Dankzij het VSBfonds werd een bedrag van 25.000 euro binnengehaald, mits het 'pimpen' met de nodige zelfwerkzaamheid tot stand zou kunnen komen. De Rabobank financierde de led-verlichting, het Oranje Fonds stelde geld beschikbaar voor zonnepanelen op het dak. Doordat veel energie wordt bespaard, kwam het Orion-bestuur in aanmerking voor een renteloze lening van de gemeente.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding