Handbalsters HCB '92 winnen overtuigend van Lido Leende

Met een ochtendzonnetje aan de horizon begonnen de vrouwen van de Boxtelse handbalclub HCB '92 zondag aan het nieuwe veldseizoen. De eerste wedstrijd vond plaats in Leende. Het duel met Lido werd gewonnen: 9-13.

HCB '92 begon voortvarend aan de wedstrijd. Na lang blessureleed keerde Anke van Grinsven terug; zij zette haar team meteen op voorsprong met een mooi schot. De thuisploeg wist enkele kansen met doelpunten af te ronden via afstandsschoten: 2-1. De bezoeksters lieten zich niet kennen en verweerden zich kranig. Door te blijven bewegen op de cirkel, werden er gaten in de verdediging geslagen. Hierdoor moest Lido aan de noodrem trekken door een overtreding op Miranda van Engelshoven te maken. De meegekregen strafworp werd benut door Annemarie Sens.

Na balverlies aan Boxtelse zijde werd een snelle aanval van Leende met een doelpunt afgesloten. In eerste instantie wist keepster Mary Swinkels de bal nog te stoppen, maar in de rebound was het alsnog raak: 3-2. Het goede Boxtelse aanvalsspel werd tweemaal beloond met doelpunten van Van Engelshoven; onder meer via een variant op de zogeheten oktober-wissel. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Lido. Met een afstandsschot kwam de ruststand op 4-4.

In de pauze werd de conclusie getrokken dat de Boxtelse vrouwen goed bezig waren. Vol goede moed ging HCB '92 de tweede helft in. Toch waren het de dames uit Leende die voortvarender begonnen. Wederom met twee afstandsschoten pakte Lido de voorsprong.

De Boxtelse ploeg bleef positief en strijden voor een goed resultaat. Sens scoorde opnieuw, gevolgd door een afstandsschot van Leende waarmee de stand op 7-5 kwam. Het harde werken van HCB '92 werd beloond. Na een moeizame start van het tweede bedrijf ging de turbo aan en werden liefst zeven doelpunten op rij gescoord. Zesmaal door Van Engelshoven en één keer door Sens: een afstandsschot vanaf de rechter opbouwpositie: 7-12.

De reeks van HCB '92 werd onderbroken door een doelpunt van een hoekspeelster uit Leende. Sens benutte nog een penalty. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Lido.

De Boxtelse handbalsters kijken met een goed gevoel terug op de eerste wedstrijd van het seizoen. De verdediging stond als een huis en aanvallend werden mooie kansen gecreëerd. Daarnaast ontbrak het diverse malen in de afronding aan een tikkeltje geluk. De wedstrijd was een goed uitgangspunt voor de rest van het seizoen.


Rolstoelhandbal start competitie

Handbalvereniging HCB '92 was zondag weer gastheer in De Braken tijdens een gezellige dag voor alle rolstoelteams van Nederland. Tijdens de aanvang van een nieuw seizoen is onderling besloten heuse competitie te starten.

De competitie bestaat uit toernooidagen waarop ieder team een volledige wedstrijd van tweemaal 20 minuten speelt tegen twee andere teams. Na afloop worden de eindstanden verwerkt en uiteindelijk zal blijken welk team het best heeft gepresteerd in het seizoen.

HCB'92 trof zondag SEW uit Nibbixwoud en het tweede team van Quintus uit Kwintsheul als tegenstander. Beide duels gingen verloren, maar het onderlinge verschil wordt steeds kleiner.