3-1 WINST VOOR ESSCHE VOETBALLERS

Elftal Essche Boys geeft OSC '45 het nakijken

Na een dikke nederlaag in de eerste bekerwedstrijd tegen FC Engelen had vierdeklasser Essche Boys zondag iets goed te maken. Dat lukte in het duel met het één afdeling lager uitkomende OSC '45 uit 's-Hertogenbosch.

Essche Boys startte scherp en dit resulteerde binnen tien minuten in een voorsprong voor de thuisploeg. Een crossbal van Ken van Wanrooij werd verkeerd ingeschat door de verdediging van OSC waarna Marco den Ouden de turbo erop gooide richting de keeper en beheerst de 1-0 binnenschoot.

Vijf minuten later profiteerde Essche Boys van een onoplettendheid van de bezoekers uit 's-Hertogenbosch. Een snel genomen corner door Marco den Ouden werd licht getoucheerd door Yannic van Gerven waardoor Robin van Beek de bal bij de tweede paal binnentikte. Essche Boys en OSC '45 kregen beide een aantal kansen, maar deze werden niet verzilverd. Vlak voor rust kon de thuisploeg een ouderwetse scrimmage niet omtoveren tot de derde treffer.

KOPBAL

Na rust ging OSC '45 op jacht naar de aansluitingstreffer en werd thuisploeg teruggedrongen. De gasten kregen meerdere kansen, maar misten precisie. Na 67 minuten was het wel raak. Essche Boys verwerkte de bal niet goed, waarna een Bossche aanvaller de 2-1 maakte.

OSC '45 bleef hierna aandringen, waardoor Essche Boys meer ruimte kreeg voor de tegenstoot. Ondanks de druk van OSC '45 hield de defensie van de thuisploeg stand en drie minuten voor tijd viel de bevrijdende 3-1. Een goed genomen corner van Marco den Ouden werd door de vrijstaande Van Gerven keurig binnen gekopt; een kopie van vorige week. Na deze treffer kwam de overwinning niet meer in gevaar en won Essche Boys de wedstrijd.

Zondag 17 september speelt het team uit Esch de derde bekerwedstrijd thuis tegen VCB. Aanvang 14.00 uur.

JO9-3: Boxtel - Essche Boys 08.45

FOTO ONDER: Julio van Ginkel in gevecht met een OSC-speler. (Foto: Hans Verberk).

LENNISHEUVELSE PLOEG VERLIEST NIPT

Terlo wint bij LSV door discutabele pingel

Voetbalclub LSV uit Lennisheuvel kreeg tegen Terlo in de eerste helft veel kansen, maar verloor desalniettemin met 1-2 van de Bergeijkse voetballers.

LSV was voor de rust sterker dan Terlo. De jonge Lennisheuvelse formatie kreeg veel kansen. Terecht zette Rowi van de Besselaar in de 22e minuut de 1-0 op het scorebord. Na de rust ergerden de voetballers van LSV zich vooral aan de scheids. Zo was de defensie rond de 60e minuut meer bezig met commentaar leveren op zijn functioneren in plaats van geconcentreerd te spelen. Terlo maakte hier gebruik van en scoorde de gelijkmaker.

SCHWALBE

Lang leek het daarbij te blijven, totdat een regelrechte schwalbe van een Terlo-speler beloond werd door de scheidsrechter met een strafschop. Keeper Lars Kruyssen zat er nog dichtbij, maar de 1-2 was een feit. Door zich beter te concentreren, hadden de LSV-spelers de punten in huis gehouden. Toch biedt de vooruitgang in het spel in vergelijking met vorige week wel een goed perspectief voor de komende wedstrijden.