HAYKE VAN HEESCH SCOORT VIJF VAN DE ACHT TREFFERS

Boxtel veegt vloer aan met De Bocht

Voor RKSV Boxtel stond zaterdagmiddag de bekerwedstrijd tegen De Bocht '80 uit Oirschot op het programma. De vijfdeklasser komt, net als DVS Waalre een week eerder, een afdeling lager uit dan de roodwitten. Maar zoals in de voorgaande jaren wel bleek, kan onderschatting van de tegenstander gevaarlijk zijn. De ploeg van Ronald Boudewijn liet zich echter niet kennen en won met overmacht: 8-1. Hayke van Heesch scoorde na rust liefst vijfmaal.

Meteen vanaf de aftrap lieten ook nu de spelers van Boxtel hun aanvallende intenties blijken. In de achtste minuut was het voor de eerste keer raak. Na balverlies van een verdediger van De Bocht bediende Daniel Mensah de vrijstaande Mike van de Biggelaar die de bal beheerst in de rechterbovenhoek plaatste. Een paar minuten later probeerde Jesse van Homelen het met zijn bekendste wapen; het afstandsschot miste richting.

De Bocht kwam niet verder dan wat speldenprikken richting de goal van de gastheren. Die ging het in de 17e minuut beter af na een corner waarbij Robin Groenendaal de afvallende bal zonder enige tegenstand in de rechterbenedenhoek schoof. De thuisploeg bleef druk zetten wat tot een behoorlijk aantal corners en kansen leidde waarmee echter wel wat slordig werd omgesprongen.

Met de druk die Boxtel zette was het een kwestie van tijd voor er opnieuw een goal zou vallen. Dit gebeurde in de 37e minuut na een vreemde bal van de Oirschotse keeper en klungelig uitverdedigen. De alerte Van de Biggelaar pikte de bal op en schoof deze eenvoudig langs de uitgekomen doelman: 3-0.

GOALTJESDIEF

Na rust begon de Munselploeg meteen weer voluit in de overtuiging dat er nog wat meer in het vat zat. In de 50e minuut viel het vierde doelpunt. Dat gebeurde na een foute spelhervatting van de keeper van de bezoekers die over de gehele wedstrijd geen al te degelijke indruk maakte. Deze bal kwam terecht bij Mensah, die een uitstekende wedstrijd speelde, en de bal breed speelde zodat Van Heesch deze eenvoudig langs de keeper kon schuiven. Binnen een minuut scoorde hij nogmaals, op aangeven van Van Homelen en Mensah: 5-0.

Even later werd Massoudi gewisseld voor Robin van de Laak, waarschijnlijk om nog meer druk naar voren te zetten. Boxtel begon echter wat opportunistischer te spelen met afstandsschoten en halve kansen zonder echt gevaarlijk te worden. Het spel kabbelde voort tot aan de 78e minuut toen Ricardo van Hamond op rechts alle tijd kreeg om de inlopende Van Heesch een onvervalste hattrick aan te laten tekenen. Dat gebeurde door de bal koppend te verlengen en in de lange hoek te plaatsen voorbij de verraste keeper.

De Bocht redde de eer na ietwat verdedigend geklungel van de gastheren zodat de bal eenvoudig langs keeper Verhagen werd geschoten: 6-1. Vervolgens wist goaltjesdief Van Heesch nog tweemaal het net te vinden en werd de eindstand bepaald op 8-1.

FOTO BOVEN: Vierdeklasser RKSV Boxtel had in het tweede duel om de KNVB-beker geen moeite met De Bocht '80 uit Oirschot, dat één afdeling lager uitkomt. (Foto: Albert Stolwijk).

ODC WINT VAN RKSV BOXTEL IN SPORTPARK MUNSEL

Boxtelse voetbalderby leeft nog volop...

COEN VERBEEK

Het was leuk dat de Boxtelse voetbalclubs bijna drie weken voor de openingswedstrijd van de competitie een vriendschappelijke uitgave van de derby speelden. Het is immers een traditie. In sportpark Munsel won ODC donderdag het voorafje tegen RKSV Boxtel, maar aan de 0-4 uitslag moeten misschien niet te veel conclusies worden verbonden...

Het was rijkelijk druk op Munsel. De tweestrijd leeft zeker nog. Beide ploegen wilden er een mooie pot van maken, maar het klassenverschil was overduidelijk.

ODC hanteerde negentig minuten lang het juiste recept. Boxtel kwam nauwelijks aan opbouwen toe, want in een zeer vroeg stadium versperde de buurman de weg reeds. De tricolores zetten snel druk, zodat de thuisploeg van Ronald Boudewijn, zeker beginnend op de flanken, niet toekwam aan welke opbouw ook.

Scheidsrechter Jo van Esch leidde de derby – bij wijze van afscheid – de eerste tien minuten. De 69-jarige arbiter zette zo afgelopen donderdagavond, rond kwart over zeven, een punt achter zijn kleurrijke loopbaan. Daarna nam Vughtenaar Tonnie Dammers de regie over.

ODC mag gerust aspiraties koesteren. De derdeklasser had zijn zaakjes prima voor elkaar. Combinerend vonden de Molenwijkbewoners elkaar en ook de handelingssnelheid lag bij de rood-wit-blauwen aanmerkelijk hoger dan bij de tegenstrever. Dirk van der Struijk bracht de formatie van Goeran van den Heuvel dan ook voor de thee met twee treffers reeds op een dikverdiende voorsprong. De thuisclub zette daar wat schamele kansen tegenover.

MAGNIFIEK SCHOT

Na de pauze zag het scenario er niet anders uit. Nog steeds voerden de gasten de boventoon en moest Boxtel zich beperken tot wat spaarzame counters. Tegenhouden was het credo voor de gastheren. ODC onderstreepte het overwicht nog maar eens met twee treffers van de voet van Bart Dammers. Na vijf kwartier 'streepte' hij een magnifiek schot in het Boxtelse doel en in de slotfase schoot hij vanaf elf meter een penalty binnen. De 0-4 uitslag sprak boekdelen.

Enkele bekerwedstrijden brengen de beide clubs naar de start van de competitie op 24 september. ODC begint in Schijndel bij Avanti in de enerverende derde klasse; Boxtel start een podium lager op eigen bodem tegen Bavos uit Bakel.

FOTO RECHTS: Op bezoek in sportpark Munsel won derdeklasser ODC met overmacht de vriendschappelijke derby tegen RKSV Boxtel. (Foto: Peter de Koning).