Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

RONDJE BOXTEL BY NIGHT: RUIM TWEEHONDERD DEELNEMERS

Kanoën in 't donker: een magisch beeld

LINDA VAN DE WIEL

Vooral toen de schemering inviel, was goed te zien hoe magisch de vele kano's en het clubhuis van kanovereniging De Pagaai eruit zagen. Zaterdag vond de negentiende editie van het Rondje Boxtel by Night plaats: een bijzondere vaartocht met versierde en prachtig verlichte kano's. En allerlei moois, geks en grappigs langs de route.

Met 207 deelnemers was het flink druk bij De Pagaai. De live muziek van De Red River Band zorgde voor gezelligheid. Opvallend was het hoge aantal jongeren dat de weg richting de kanovereniging had weten te vinden. Maar ook voor ouders met kinderen bleek de bijzondere kanotocht een geschikt uitje.

Joost de Bresser (15) deed met twee vrienden en drie vriendinnen voor het eerst mee aan Rondje Boxtel by Night. ,,Ik heb de tocht cadeau gehad voor mijn verjaardag, kei leuk. " Vriendin Senna van der Zee, eveneens 15: ,,We wilden de prijs voor mooist versierde kano winnen, maar zijnde batterijen van de verlichting vergeten. Ik hoop nu vooral dat we met drie meiden vooruit komen en niet omslaan…"

Tess Daniels (10) deed samen met haar vader en vriendje Wouter Dineks (12) mee. Tess: ,,We komen niet uit Boxtel maar vrienden zitten in de organisatie en we waren nieuwsgierig. Dus doen we mee." Wouter had er veel zin in: ,,Al ben ik wel benieuwd of ik het kan. Ik heb nog nooit gekanood."

WACHTLIJST

Theo Brusselers is als bestuurslid actief bij De Pagaai. De hele dag waren hij en de andere vrijwilligers in de weer met het versieren van het clubhuis en de route. Vrijwillig aanwezig waren ook leden van Marlin Divers, een duikclub die ervoor zorgde dat de deelnemers het Rondje Boxtel veilig konden voltooien.

Brusselers was tevreden over de hoge opkomst. ,,Er is zelfs een wachtlijst. Elk jaar zien we nieuwe gezichten. Maar er zijn ook mensen die al jaren deelnemen. Voor hen is het een traditie." Ook lángs de route zijn verschillende tradities ontstaan. Dit is onder andere het geval bij De Rentmeester op Selissen en de Leemputtenbrug, bij het fietstunneltje onder de A2. Nieuw was daar de fluisterboot die Strik Recreatie had afgemeerd.

'BAR SLECHT'

Boxtel by Night is dus een evenement dat breed gedragen wordt door Boxtel. Op veel plekken langs de route hadden ondernemers en bewoners alles uit de kast getrokken om de kanoërs te verrassen. Zo plaatste horecaondernemer Mark van de Moosdijk in de buurt van zijn lunchroom Meneer van Dommelen theelichten en lampen langs de route zodat dit stukje er prachtig verlicht was. ,,Het ziet er mooi uit, al die verlichte kano's. Maar nee, zelf ga ik niet deelnemen. Ik heb één keer in een kano gezeten en ben er halverwege uitgestapt", lachte hij.

De bewoners van Raaphof hadden met een drijvende bar (Bar Slecht), fraaie verlichting en een podium met live muziek van onder meer kwartet One Two Many een waar festijn van gemaakt. De kanoërs namen dan ook graag even pauze op deze betoverende plek.

Rondje Boxtel by Night is een van de vele activiteiten die in september worden georganiseerd. Bezoekster Thea Hazenberg (66) omschreef het treffend: ,,Er wordt vaak gezegd dat er zo weinig te beleven valt in Boxtel. Ik denk dan: lees Brabants Centrum, er is meer dan genoeg te doen. Dat zie je vanavond wel weer!"

Kijk voor meer foto's in de digitale dinsdageditie van deze krant.

OP DE FOTO'S: De 207 deelnemers aan het Rondje Boxtel by Night vertrokken vanaf de lagune bij kanovereniging De Pagaai aan de Voetboog. Daar werden de boten vooraf kleurig versierd. (Foto's: Albert Stolwijk).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding