Afbeelding
Foto: TS Dekker

WERELDKAMPIOENSCHAP TAEKWONDO MET BOXTELSE INBRENG

TSD stoomt selectie klaar voor WK

De afgelopen maanden hebben de vijftien leden van het selectieteam van Taekwon-Do School Dekker (TSD) extra intensief getraind voor het 'ITF Open World Championship' in Barneveld van maandag 25 september tot en met zondag 1 oktober. Zondag vond de laatste gezamenlijke wedstrijdtraining plaats.

Anderhalf jaar lang is het selectieteam klaargestoomd door vijf begeleiders van TSD, onder wie 'sabum' (instructeur) Ad Dekker. Buiten de reguliere trainingen om werden extra lessen gehouden. De focus lag vooral op conditie. ,,Alleen daarmee komen alle andere belangrijke aspecten, zoals tactiek, het meest tot zijn recht", vertelt Dekker.

Dankzij de extra inspanningen gaat het team goed voorbereid op pad. ,,Wedstrijdplannen zijn besproken en uitgeprobeerd. Iedereen heeft veel tactieken en vaardigheden geleerd", aldus Dekker. ,,Het selectieteam is klaargestoomd door maar liefst vijf begeleiders, waaronder boosabum (assistent-instructeur - red.) Atmane Qoubbane, boosabum Jolijn van Eisden, boosabum en coach Kevin van Weert, coach Aaron Dekker, floor-manager Amy Bresser en ikzelf."

Tijdens het WK in Barneveld zijn er ook scheidsrechters vertegenwoordigd van TSD: boosabum Stanley Portier, boosabum Tini Mitro, Alex van Vreede en Marcel van Brunschot. Instructeur Dekker kijkt uit naar het toernooi. ,,Wij vertrouwen op een prachtig en succesvol WK waarbij we hopen dat iedereen ervan gaat genieten. Iedereen is klaar voor het evenement en heeft er veel zin in."

Om mee te kunnen doen aan zo'n kampioenschap komen er ook kosten bij kijken. Dekker benadrukt dan ook dat dit alleen kan met de hulp van sponsors. ,,Wij zijn Eisden Education, autoservice Willy Steijger, TShirtdeal, DGS BV en Kegel IT dan ook zeer erkentelijk."

Om meer te weten over de zelfverdedegingssport en met name over het 'ITF Open World Championships Taekwon-Do' in Barneveld, kijk op de website www.itfopenworlds.com. Voor meer informatie over Taekwondo School Dekker, kijk op www.tsdekker.nl.

FOTO BOVEN: De selectie van Taekwondo School Dekker is klaar voor het WK in Barneveld. (Foto: TSD).