Afbeelding
Foto: Hans Verberk

Slagkracht softbalsters leidt tot ZEGE in Alphen A/D Rijn

Honkballers buigen diep tegen Oss

De Boxtelaren wisten dat zij hun beste beentje voor zouden moeten zetten om Cardinals te verslaan. Startend werper Jeroen van Nes begon goed, maar moest door een veldfoutje toch twee punten incasseren. In de thuishelft van de inning kwam Thor van den Dool met vier wijd op de honken, maar zijn team wist hem niet binnen te slaan.

Van Nes leek minder scherp in de daaropvolgende innings en Cardinals profiteerde. Na vier innings was de tussenstand 0-9. In de vierde inning lieten de mannen van Ducks een grote kans liggen, door met één uit en alle honken bezet de tegenstander niet te bestraffen. Het veld- en slagwerk van Ducks oogde niet al te fris en daar kon aflossend werper Max Denteneer niets aan veranderen. De punten bleven binnenkomen voor Oss en Ducks zelf had geen weerwoord. De eindstand was 0-16.

SOMS SLORDIG

Aanvoerder Remco van Nistelrooij blikt terug: ,,Zonde. We wisten dat we een zware dobber zouden hebben aan Oss en we hebben het niet waar kunnen maken. In het veld waren we soms slordig en aan slag hebben we het op de cruciale momenten laten liggen. Er waren in ieder geval genoeg aandachtspunten voor de resterende twee wedstrijden."

De honkballers van Ducks hebben nog twee uitwedstrijden voor de boeg: tegen Starlights en Gryphons in respectievelijk Schijndel en Rosmalen.

PUNTJES SPROKKELEN

De softbalsters van de Boxtelse club begonnen goed aan de eerste inning in Alphen aan den Rijn. Het eerste punt werd gescoord en Ducks kwam meteen op voorsprong. Alphians scoorde namelijk niet. Ook in de tweede inning sloeg Ducks verschillende honkslagen waaruit weer een punt gescoord werd. Alphians deed niks terug en Ducks stond na de tweede inning met 0-2 voor.


Motorracer Kas
wint Molenaar Cup

Motorracer Kas Beekmans (13) uit Boxtel is zaterdagochtend in Emmen kampioen geworden in de strijd om de Molenaar Cup. Dat gebeurde zonder op zijn motor te stappen. De jonge Boxtelaar is met 1.062 klassementspunten vanwege de afgelasting van de race niet meer in te halen door de concurrentie.

Omdat het circuit in Emmen nat was en er grote waterplassen op de baan stonden, werd de wedstrijd afgelast waarin Kas kampioen kon worden. Dit betekende dat Kas zonder te racen de titel binnensleepte. Dat voelde een beetje als een anticlimax voor het jonge racetalent, zo liet hij direct na het nieuws van de afgelasting weten.

De NSF100-klasse wordt gezien als een vooropleiding voor de zwaardere GP-klassen. Onder meer Bo Bendsneyder, die nu hoge ogen gooit in de GP3-klasse, ging Kas in 2011 voor. (Foto: Kas Beekmans Racing).

In de volgende innings sprokkelde het Boxtelse team puntje voor puntje bij elkaar. De thuisploeg scoorde slechts eenmaal: in de derde inning. De Boxtelse softbalsters noteerden liefst elf honkslagen en wonnen uiteindelijk met 1-9.

Beste slagvrouw Ducks: Jooske Dörfel en Brechje Smit (beide 1.000).

Uitslagen zaterdag 9 september

BM: Roef! – Ducks 1        25-16

JH: Royals Ducks 1         10-13

PH: Ducks 1 - Stags        11-6

AH: Ducks 1 Blue Lions        2-15

SU17: Ducks - Vlaamse Liga        7-4

HS: Gryphons - Ducks 2         1-8

SU17: Ducks 1 - Vlaamse Liga         0-10

Uitslagen zondag 10 september

DS: Alphians - Ducks 1         1-9

HS: Ducks 1 - Cardinals         0-16

Programma zaterdag 16 september

JH: Ducks - Cheetahs        10.30

AS: Ducks - Stags        11.00

SU17: Stags - Ducks 1         13.00

PH: Ducks 1 - Royals/Mustangs         13.00

AH: Ducks 1 - PSV        14.00

SU17: Stags - Ducks 1         15.00

BM: Ducks 1 - Gryphons        16.00

DS: Zwijndrecht - Ducks 1        18.30

Programma zondag 17 september

AS: Blue Lions Tilburg - Ducks 1        11.00

HS: Starlights - Ducks 1        11.00

HS: Uden Red Sox - Ducks 2        11.00

Programma donderdag 21 september

SU17: Nuenen - Ducks 1        19.00

SU17: Nuenen - Ducks 1        21.00

FOTO BOVEN: Rogelio Cicilia van honk- en softbalvereniging Ducks kon zondag niet voorkomen dat een speler van Cardinals een honk stal. (Foto: Hans Verberk).


Afbeelding