De mountainbikerit die LTC 't Groene Woud voor de zestiende keer organiseerde, voerde onder meer door natuurgebied De Geelders. Daar was het niet zo nat als de meeste pedalleurs hadden verwacht. (Foto: Albert Stolwijk).
De mountainbikerit die LTC 't Groene Woud voor de zestiende keer organiseerde, voerde onder meer door natuurgebied De Geelders. Daar was het niet zo nat als de meeste pedalleurs hadden verwacht. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

LTC 'T GROENE WOUD ZOEKT NIEUWE LEDEN

Crossen door de bossen tijdens MTB-toertocht

Organisator LTC 't Groene Woud mikte op achthonderd deelnemers aan de zestiende editie van de MTB-toertocht. Het werden er vierhonderd; concurrentie van tochten in andere dorpen lijkt de oorzaak, stelt het bestuur van de Liempdse fietsclub. ,,Toch zijn we zeer tevreden", aldus bestuurslid René Heijma van 't Groene Woud. ,,Het parcours lag er optimaal bij en alles verliep prima."

Verschillende mountainbikers stonden zondag om 08.15 uur nabij café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat al te popelen om van start te gaan. Voor de mensen die lid zijn van wielersportbond NTFU, verliep die start snel. Voor het eerst hanteerde de organisatie bij de MTB-toertocht het 'scan en go-principe' waarbij een handscanner de lidmaatschapspas scande en de fietsers geen formulier met persoonlijke gegevens hoefden in te vullen.

Deelnemers konden kiezen uit routes van 35, 50 of 65 kilometer die onder meer opde Vlagheide (Eerde) en in de Vresselse bossen lagen. ,,We staan inmiddels bekend om deze route die behoorlijk gevarieerd is met lange, rechte stukken en paden waar veel gedraaid en gekeerd moet worden. Met name de voormalige vuilnisbelt in de Vlagheide is populair", aldus Heijma. ,,Een mooie klimuitdaging voor iedereen. En de vroege vogels kregen deze berg liefst tweemaal voor de kiezen..."

VIJFTIG LEDEN

LTC 't Groene Woud telt ruim vijftig leden. ,,We zijn niet te groot maar zeker niet te klein. Het leuke is dat we elkaar allemaal kennen. Toch zijn we altijd op zoek naar nieuwe leden. Niet iedereen heeft dezelfde snelheid op de fiets, maar we vertrekken altijd gezamenlijk vanaf café 't Groene Woud. Nadat we met z'n allen door Liempde hebben gefietst, splitsen we op in groepjes om uiteindelijk weer bij 't Groene Woud te eindigen", zegt Heijma. Er wordt tweemaal per week getraind: op woensdagavond en zondagochtend. Heijma: ,,Maar er zijn áltijd mensen van de club te porren om ook op andere dagen op pad te gaan. Voorheen trainden we alleen in de zomerperiode op woensdag, maar sinds enkele jaren gaan we ook in de winter 's avonds op pad. Uiteraard niet in de bossen, maar op brede fietspaden met goede verlichting en reflecterende kleding."

Mensen die meer informatie willen over LTC 't Groene Woud, kunnen kijken op www.ltchetgroenewoud.nl.