Afbeelding
Foto: Peter de Koning

De Kempse Hoeve opent deuren in Boxtel

'Deze B&B is een droom die uitkomt'

LINDA VAN DE WIEL

De droom om een bed & breakfast (B&B) te beginnen, ontstond toen eigenaresse Trudy Rebel na haar studie aan grafisch lyceum SintLucas geen passende baan kon vinden. Toch duurde het nog twaalf jaar voordat zij haar droom kon verwezenlijken. Zes weken geleden opende Trudy – samen met haar man Eelco Bakker – eindelijk de deuren van B&B De Kempse Hoeve in Boxtel.

,,Na mijn studie ging ik bij de PTT werken omdat ik geen geschikte baan in mijn vakgebied kon vinden. Ik ging nadenken over wat ik echt graag zou willen en besloot voor een B&B te gaan. In 2008 – vlak voor de economische crisis - zetten we ons huis te koop en gingen we rondkijken naar geschikte plekken."

Het duurde echter nog een hele poos voordat hun huis verkocht werd en Trudy en Eelco concrete stappen konden gaan nemen. Hun oog viel al snel op een prachtige opnieuw herbouwde en authentiek ogende boerderij uit 1988 aan de Kempseweg in Boxtel. Eelco: ,,Het was voor Trudy belangrijk dat we in Boxtel bleven en daar hebben we onze zoektocht op gericht. Dit huis voldoet aan al onze wensen, al duurde het een hele tijd voordat de koop rond was."

WAARDERING

Wat de B&B naast de prachtig opgeknapte kamers zo uniek maakt, is de locatie. ,,Natuurgebied Kampina ligt letterlijk in onze achtertuin. Vanaf de boerderij kunnen gasten prachtige wandel- en fietstochten maken. En het is hier zó heerlijk rustig", vertelt Trudy glunderend. Eelco vult aan: ,,Het is ook Trudy die deze plek zo bijzonder maakt. Zij zorgt en kookt graag voor mensen. Je moet van ze houden en het leuk vinden nieuwe personen te ontmoeten. En dat doet Trudy. Ik heb een baan buitenshuis en spring waar nodig – vooral tijdens de weekenden – bij."

De gastvrijheid die Trudy en Eelco bieden wordt door de gasten gewaardeerd. Ze krijgen zeer positieve reacties en hebben al een aantal vaste klanten. ,,Zakenmensen", legt Trudy uit. ,,Ze hebben overdag afspraken en slapen dan in de B&B, in alle rust. Maar ook natuurliefhebbers en mensen die graag shoppen vertoeven vanwege de prima ligging graag in onze B&B."

WENSEN

Eelco: ,,We willen graag dat bezoekers een fijne tijd beleven en het is bijzonder en dankbaar om daar een bijdrage aan te leveren. Dáár doen we het voor."

Hoewel de boerderij en de opgeknapte kamers voor de gasten prachtig zijn, heeft het echtpaar nog de nodige wensen. Zo werkt Eelco momenteel aan een ontbijtruimte met keuken waar de gasten kunnen eten en Trudy voor hen kan koken.

In het najaar komt er een boomgaard. ,,Ik heb een cursus hoogstamfruitbomen snoeien gevolgd en ga zelf de bomen onderhouden. Er komen appelbomen, perenbomen, kersenbomen en pruimenbomen", vertelt Eelco. Ook komt er een uitgebreide groentetuin. ,,Ik wil graag werken met verse producten uit onze eigen groentetuin en bijvoorbeeld jam maken van ons eigen fruit. En er komt nog een kippenhok", aldus Trudy.

Er zijn dus nog voldoende concrete plannen, die het stel wil uitwerken. Maar bovenal genieten Eelco en Trudy al met volle teugen van alles wat ze doen. ,,Dit is echt een droom die uitkomt. Voor nu en de toekomst. We kunnen dit nog zeker twintig jaar doen."

Voor meer informatie en boekingen kijk op www.dekempsehoeve.nl. (Foto's: Peter de Koning).

Afbeelding