Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up Lotte en Lianne?

Lotte Dolman (7) en Lianne van Alphen (8) zijn twee stoere meiden, dat is al van een afstand te zien. En sinds kort spelen ze bij voetbalvereniging ODC. Niet in een team met meisjes maar in een elftal met jongens. En zij staan op én naast het veld hun mannetje.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om te gaan voetballen? Lianne: ,,Op school speelde ik het altijd al veel en het leek me leuk om ook bij een club te gaan." Lotte: ,,Mijn broer voetbalt al een tijdje. Ik ga altijd kijken en heb ook een paar keer meegedaan met de training. Toen wist ik zeker dat ik het ook wilde."

Wat is er zo leuk aan voetbal? Lianne: ,,Ik vind het spelen van wedstrijden het leukst. We mogen ook blijven wisselen zodat iedereen steeds op een andere positie in het veld staat." Lotte: ,,Ook voor mij zijn de wedstrijden het leukst, en dan vooral scoren. En slidings maken. De pijntjes zijn minder maar ze horen erbij. Ik kreeg laatst een bal op mijn gezicht. Mijn oog deed echt zeer." Lianne: ,,Ik toevallig ook. Dat deed superveel pijn." Lotte: ,,We hebben ook twee meisjestrainers. Dat is cool. En misschien komt de juf een keer kijken. Ik vind het dan wel zielig dat ze in het weekend zo vroeg moet opstaan." Lianne: ,,Zielig? Wat denk je van ons? Wij moeten pas vroeg opstaan. We moeten nog omkleden en warmlopen."

En kunnen jullie het winnen van al die jongens? Lotte: ,,Zeker. Ik ben vooral goed in het afpakken van de bal." Lianne: ,,Ik ben er ook goed in. Laatst wonnen we een keer een partijtje met 6-3 en toen veroverde ik ook veel de bal van de tegenstander."

Wat is jullie favoriete positie op het veld? Lotte: ,,Voorin, dan kan ik vaak scoren." Lianne: ,,Achterin, ik vind verdedigen leuk."

Wat willen jullie bereiken met je voetbalcarrière? Lotte: ,,Zo goed zijn dat de jongens alleen maar kunnen zeggen: 'Oh my God'." Lianne: Dat is simpel: profvoetballer worden bij ODC."

Tot slot, voor welke voetbalclub zijn jullie? Lianne: ,,PSV." Lotte: Ja, ik ook."

FOTO RECHTS: Lotte en Lianne verbijten alle pijntjes op de voetbalvelden van ODC en tackelen en voetballen er lustig op los tegen de jongens. (Foto: Peter de Koning).