Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

• MODESHOW OP MARKT • BADEENDJESRACE OP DE DOMMEL

Catwalk en Dommel vol met dino's

Met de app Dino Hunter Boxtel wordt sinds enkele maanden getracht een deel van de vele duizenden bezoekers die jaarlijks naar het Oertijdmuseum aan de Bosscheweg komen, te verleiden óók een bezoekje te brengen aan het centrum van Boxtel. Om daar bijvoorbeeld een terrasje te pikken of even te shoppen. Boxtel moet een écht dino-dorp, vinden de initiatiefnemers. Hierop voortbordurend worden tijdens de kunst- en cultuurweek QQLQ twee activiteiten gehouden. Een modeshow met catwalk op zaterdag 23 september op de Markt en daags erna een dino-race met badeendjes voor de jeugd op de Dommel.

Nu de vakantie voorbij is, breekt ook weer een nieuwe modeseizoen aan. Wat de Boxtelse kledingzaken zoal aan najaars- en wintercollecties in hun rekken hebben hangen, is zaterdag 23 september te zien tijdens de modeshow Fashion in Dino-town op de Markt. Daarvoor wordt een veertig meter lange catwalk opgebouwd.

Een mooi moment om het publiek de kleuren en trends te laten zien die nu 'hot' zijn in de kledingbranche, dachten onderneemsters Hilde van Uden (3Trend) en Diana van den Borne (Mr. & Mrs. Filipe) die de modeshow samen organiseren. Alle lokale kledingzaken tonen een deel van hun collectie voor jong en oud. Dat gebeurt driemaal: om 13.30, 14.30 en 15.30 uur. Een aantal studenten van mbo-school SintLucas laat sieraden zien die speciaal voor deze dag zijn ontworpen.

Modellen van Tiga Health & Body presenteren de mode. Bovendien regisseert de sportschool de show en verzorgt ze een spetterende openingsact. Tijdens de presentaties kan het publiek genieten van hapjes die worden verzorgd door Proef Culinair, Tafel25 en Bakkerij Bart.

VOOR HET HELE GEZIN

,,We vinden het belangrijk dat we een leuk aanbod hebben voor het hele gezin", meldt Van den Borne. Naast de modeshows zijn er daarom verschillende jeugdactiviteiten; er kunnen zelfs 'echte' dino-botten opgegraven worden. Kinderen kunnen zich laten schminken en bovendien is er een ballonnenclown en wordt een springkussen opgesteld. Een muzikaal duo zorgt voor entertainment.

,,Op deze manier hebben we een samenwerking met verschillende ondernemers uit Boxtel én het Centrummanagement en dat maakt het ontzettend leuk", aldus Van den Borne. Van Uden vult aan: ,,Hopelijk wordt het een mooie nazomerdag, zodat er veel publiek rond de catwalk staat." Een week later, zaterdag 30 september organiseren Van Uden en Van den Borne voor de vijfde keer het populaire Shopevent in Boxtel.

DINO-EENDJES

Als hoofdsponsor van de eerder dit jaar gelanceerde app Dino Hunter Boxtel zijn deze week in de Hema-vestiging aan de Rechterstraat dagelijks zo'n veertig badeendjes met dino-effect uitgedeeld. Dat gebeurt ook komende week nog. Het gaat om maximaal vijfhonderd exemplaren. De jeugd kan de eendjes inzetten voor een Dommelrace die voorafgaat aan het Dommeltheater. Kinderen die zich verzekerd hebben van deze bijzondere exemplaren kunnen zich zondag 24 september om 12.30 uur melden bij de Raapakkerbrug (Raaphof) voor deelname. Om 13.30 uur worden de dino-eendjes te water gelaten om koers te zetten naar het eindpunt bij de Zwaanse Brug. Voor de drie beste deelnemers liggen aan de finish Hema-waardebonnen klaar van 100, 50 en 25 euro. Organisatorisch is de actie begeleid door centrummanager Berry Dankers, die ook een aandeel heeft geleverd in een boot die later in de middag onderdeel vormt van het Dommeltheater.

De gratis app van Dino Hunter Boxtel kan ingezet worden om dino's op te sporen en te vangen. Ze zijn ontsnapt uit het Oertijdmuseum. Op diverse plekken in Boxtel zijn borden geplaatst. Met gebruik van de Dino Hunter-app kunnen de ontsnapte oerdieren worden opgespoord en gevangen. Eenmaal gevangen exemplaren worden automatisch toegevoegd aan Dinopedia, met daarin info en leuke weetjes over deze prehistorische dieren.

FOTO BOVEN: Eind maart werd ook al een catwalk opgebouwd. Toen presenteerden de lokale kledingzaken hun voorjaarsmode. (Foto: Albert Stolwijk).

FOTO LINKS: Deze replica van de Styracosaurus is de grootste blikvanger in Boxtel. Hij siert rotonde La Salle. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding