Afbeelding
Foto: Carry Dirkx

Overleg over speelveldjes voor jeugd Esch

CARRY DIRKX

Kinderen en medewerkers van de gemeente Haaren gingen gistermiddag met elkaar in gesprek op twee verschillende speelveldjes in Esch: aan de Beemd en De Venakker. Al langer heeft de jeugd ideeën om die terreinen te verbeteren en nu gaat de gemeente daar plannen voor maken. Op De Venakker was er slechts één grote wens van het groepje kinderen: ,,Wij willen voetballen!"

,,Er wordt veel gespeeld op het pleintje", zei Mariët van de Ven, woonachtig aan de Beemd en moeder van Teye (9) en Jibbe (11). Die twee jongens schreven vorig jaar een brief aan de gemeente om nieuwe speeltoestellen te vragen. De brief werd ondertekend door tientallen buurtkinderen, want van het speelveldje wordt veel gebruik gemaakt. Het kan echter wel een opknapbeurt gebruiken. ,,Het ligt er afgebladderd bij", zei een van de ouders. De kinderen vertelden zelf wat ze willen aan de medewerker van de gemeente Haaren en jongerenwerker Claudia Pinxt. De wensen zijn niet zo groot: prullenbakken, meer gras in plaats van zand, nieuwe bankjes en misschien een ander speeltoestel. Het knikkerpotje moet blijven, maar het klimrek mag weg, vonden de kinderen. ,,En de komst van een pingpongtafel zou leuk zijn." Nu de wensen duidelijk zijn, gaat de gemeente een ontwerpplan maken.

VOETBALVELD

Daarna vertrok de gemeentelijke delegatie naar het speelplein aan De Venakkers. Daar stonden ook wat jongens en ouders te wachten, om hun wensen kenbaar te maken. De jongens waren duidelijk: ,,Wij voetballen de hele dag", zei Nick Spooren (11). Giel Doggen (10) vult aan: ,,Maar in Esch is nergens een voetbalveldje, behalve in het sportpark." En als daar het gras ingezaaid wordt, kunnen ze er niet terecht. Een extra trapveldje met een goal zou dan ook welkom zijn in Esch. Op De Venakker zou dat er zomaar kunnen komen. Waarschijnlijk geen pannaveld, wat oorspronkelijk de wens was, maar een gewoon grasveld, met een of meerdere goals. Ook komt het voetbalveld niet op de plek van de skatebaan, maar waarschijnlijk aan de rand van het speelterrein, naast de nieuwbouw. (Foto: Carry Dirkx).


Ierse sessie

In bed & breakfast In den Boogert aan de Oude Boomgaard in Boxtel wordt zondag 17 september de maandelijkse Ierse sessie gehouden. Van 13.30 tot 16.30 uur wordt gezongen en gedanst op Ierse muziek. Instrumenten die typerend zijn voor de Ierse muziekcultuurspelen de hoofdrol. Muzikanten zijn welkom om aan te sluiten.