Jubileumexpositie in de maak over vijf maal elf jaar carnaval

In november is het vijf keer elf jaar geleden dat evenementenstichting Boxtel Vooruit het initiatief nam voor een openbare viering van carnaval in Boxtel. Het leidde ertoe dat vlak vóór het zottenfeest in februari 1963 de eerste Prins Carnaval werd gelanceerd in de persoon van Jan Swinkels. Zaterdag 9 december aanstaande wordt het ludieke jubileum gevierd. Volgende week start in aanloop naar die feestdag een expositie over spotrijk Eendengat.

Wie foto's of ander archiefmateriaal heeft voor de tentoonstelling over 55 jaar leutfeesten kan die nog in bruikleen beschikbaar stellen, meldt Stichting Openbaar Carnaval. Bij de start van de Boxtelse kunst- en cultuurweek QQLQ op zaterdag 16 september is de carnavalsexpositie voor het eerst te zien. In de maanden die volgen tot het jubileumfeest in december blijft de expositie toegankelijk in een leegstaand winkelpand in het centrum. Mensen die spullen willen afstaan om er te laten zien, kunnen contact opnemen via aauwwaggel@gmail.com. Naar dat adres kunnen ook ingescande foto's en dergelijke worden gestuurd.

KUNSTWERK VAN D'AAUW WAGGEL

De oud-prinsen van Eendengat, met hun adjudanten en enkele Erewaggelaars verenigd in de SOCiëteit van d'Aauw Waggel, hebben enkele jaren geleden het initiatief genomen om ter ere van het 55-jarig bestaansfeest een kunstwerk te plaatsen nabij de Zwaanse Brug. Boxtelaar Pierre van Amelsvoort won de ontwerpwedstrijd die daarvoor werd uitgeschreven. Hij heeft vorig week zijn kleimodel naar de bronsgieter gebracht. Het kunstwerk wordt tijdens de feestelijkheden op 9 december onthuld.