Afbeelding
Foto: Gemeente Boxtel

'Dankbaar voor wat Willy voor ons heeft betekend'

Vanwege het overlijden van raadslid Willy van Zuijlen besloot burgemeester Mark Buijs afgelopen weekeinde in overleg met de griffie de vergadering van de gemeenteraad die voor afgelopen dinsdag stond gepland, geen doorgang te laten vinden.

Liempdenaar Van Zuijlen overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag op 74-jarige leeftijd. Met verslagenheid heeft de raad, de griffie, het college van burgemeester en wethouders van Boxtel en de gemeentelijke organisatie kennis genomen van zijn overlijden, zo laat burgemeester Buijs weten. ,,Willy van Zuijlen heeft een groot deel van zijn leven gewijd aan het belang van de inwoners van zijn woonplaats Liempde en Boxtel. Eerst als gemeentesecretaris van Liempde, daarna als locosecretaris van Boxtel na de herindeling."

Ook als raadslid van het CDA en later van Balans heeft Van Zuijlen de belangen van de inwoners op een bijzondere en gedreven manier behartigd, stelt Buijs. ,,Daarnaast was hij als vrijwilliger betrokken bij talloze activiteiten in zijn woonplaats Liempde. We hebben veel respect en waardering voor de manier waarop hij actief en betrokken heeft meegewerkt om Liempde en Boxtel op alle fronten beter te maken. We zullen hem missen en kunnen alleen maar dankbaar zijn voor alles wat hij voor ons en onze inwoners betekend heeft."

RAADSVERGADERING

Ondanks dat de vergadering dinsdag niet doorging, kwamen de gemeenteraadsleden toch bij elkaar voor een informeel samenzijn. ,,Het overlijden van Willy heeft een grote impact op de gemeenteraad. Je bent toch een grote familie. Dan is het goed om het normale proces even stil te zetten en samen een kop koffie te drinken", zei burgemeester Buijs gistermiddag als reactie op de verplaatsing van de reguliere raadsvergadering. In overleg met de agendacommissie van de gemeente Boxtel is deze vergadering verplaatst naar dinsdag 19 september. Dan komt onder meer de Cultuurnota Boxtel 2017-2020 komt aan bod.

Elders op deze pagina is meer te lezen over het overlijden van Willy van Zuijlen. Bij de gemeente Boxtel is het tot eind deze week mogelijk een condoleanceregister te tekenen.