Na een feestavond voor volwassenen, was zondagmiddag ook voor de jeugd van alles te doen tijdens muziekfestival Gemonde Gaat Los. (Foto: Gerard Schalkx).
Na een feestavond voor volwassenen, was zondagmiddag ook voor de jeugd van alles te doen tijdens muziekfestival Gemonde Gaat Los. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

DENKTANK BUIGT ZICH OVER OPLOSSINGEN

Haaren stelt aanpassingen aan brug Groenendaal uit

De brug over de Essche Stroom in Esch is sinds januari alleen nog toegankelijk voor wandelaars, fietsers en personenauto's. Uit onderzoek bleek dat er maatregelen nodig zijn om de onderkant van de brug te verbeteren. Het college van B. en W. van de gemeente Haaren ruimde meer dan een half miljoen euro in voor de aanpassingen, maar besloot deze week de aanpassingen aan de brug uit te stellen.

Voertuigen die zwaarder zijn dan 10.000 kilo mogen sinds 2009 niet meer over de betonnen brug bij de straat Groenendaal


Gemonde Gaat Los beleeft geslaagde lustrumeditie

Het eerste lustrumfeest van muziekfestival Gemonde Gaat Los is afgelopen weekeinde een doorslaand succes geweest. Dat meldt medeorganisator Robin Foolen.

,,Het feest is fantastisch verlopen. In de tent was het beide dagen gezellig druk en er hing een goede sfeer. Zaterdag hadden we ongeveer zevenhonderd bezoekers; zondag kwamen ruim tweehonderd mensen en bovendien zo'n vijftig kinderen", aldus Foolen. Een feesttent in sportpark De Laat aan de Kaal Hoefsteeg was zaterdag de plek waar Nederlandstalige artiesten zich het podium eigen maakten. Stef Ekkel, Wesley Klein en Judith Peters traden op met deejay Tomba. Een dag later zorgde de DJ Crew On Tour XL Show samen met de plaatselijke volkszanger Kapalone, Tim Schalkx uit Boxtel en Bas Vermeer voor de muzikale invulling. Gemonde Gaat Los kwam tot stand door de vrijwilligers van carnavalsclub Bakt d'r niks van en groeide in vijf jaar tijd uit van vierhonderd bezoekers tijdens de eerste aflevering naar ruim negenhonderd dit jaar.

rijden. De verkeersborden werden echter massaal genegeerd, waardoor de gemeente in januari twee betonblokken voor de brug liet plaatsen. Aanpassingen aan de brug zijn nodig, maar worden voorlopig uitgesteld. Onlangs is de verkeersdenktank in Esch nieuw leven ingeblazen. Samen met inwoners wordt nagedacht over oplossingen voor verkeerssituaties in het dorp. De betreffende brug wordt meegenomen in dit onderzoek waardoor voorlopig gewacht wordt met aanpassingen.