Afbeelding
Foto: Daniel's Gym

CHANGE BOXTEL TREKT IN BIJ DANIEL'S GYM

'Een combinatie van gezond eten én sporten'

CHANGE BOXTEL TREKT IN BIJ DANIEL'S GYM

'Een combinatie van gezond eten én sporten'

Gewichtsconsulent Esther Tops van Change Boxtel gaat de samenwerking aan met sportschool Daniel's Gym aan de Markt in Boxtel. Iedere maandag tussen 09.00 en 12.00 uur en woensdag van 18.00 tot 21.00 uur zal Tops met sporters in gesprek gaan over voeding. ,,Met Daniel's Gym hebben we nu de combinatie van gezonder eten en sporten. Bij gezond afvallen draait het immers voor 70 procent om voeding."

Voor de voedingscoach is de intrek bij de sportschool een ideale manier om mensen te bereiken die bezig zijn gezonder te leven. Bovendien kende zij de eigenaren Daniël en Linda Hoenselaars al goed. ,,In de aanloop naar de zomer heb ik met Daniel's Gym samengewerkt aan de Summer Body Shape Challenge. Dat verliep erg succesvol. We hebben toen vijftien mensen geholpen met afvallen voor het goede doel en samen zijn zij tweehonderd kilo afgevallen. Tijdens de zomer benaderden zij mij omdat er een ruimte beschikbaar kwam in de sportschool."

GEZOND AFVALLEN

Met haar werkzaamheden voor Change, een bedrijf in voedingsadvies met zes vestigingen in de regio, is Tops sinds juni vorig jaar bezig om mensen bewust te maken van hoe en wat zij eten. ,,Koolhydraten en suikers zijn de twee boosdoeners. Ik werk daarom met koolhydraat- en suikerarme producten."

De consulente focust zich sinds haar ervaringen met dit soort producten volledig op voeding. ,,Ik ben er zelf twintig kilo mee afgevallen. Ik stapte in bij het hoofdfiliaal van Change in Best en volgde allerlei cursussen. Het is leuk om mensen te helpen met voeding en interessant om te zien hoeveel invloed dit heeft op het lichaam en het voorkomen van bijvoorbeeld lever- en schildklierproblemen."

Om meer mensen bekend te maken met haar werk, start Tops haar werkzaamheden in de sportschool met een openingsaanbieding; een acht weken durend begeleidingstraject voor plusminus de helft van de reguliere prijs. Door de samenwerking met Daniel's Gym zitten de faciliteiten van de sportschool hierbij inbegrepen. ,,Het geldt voor zowel bestaande als nieuwe leden van de sportschool", benadrukt Tops. ,,Zij kunnen de maand september instappen. Tijdens het traject vallen zij minimaal acht kilo af."

Echter, zijn de kilo's eenmaal kwijt, dan kunnen ze zo terugkomen weet de voedingscoach. ,,Het gaat vooral om het aanpassen van de levensstijl. En dat blijft moeilijk. Onderhoud hoort er daarom bij. Als de mensen klaar zijn, dan kan ik een apk-kaart bieden; voor controle en nazorg. Zodat zij ook op gewicht blijven."

FOTO BOVEN: Voedingscoach Esther Tops van Change trekt twee dagen per week in bij Daniel's Gym van eigenaren Daniël (rechts) en Linda Hoenselaars. (Foto: Daniel's Gym).