Nieuwe economie

staat centraal in

Het Verandercafé

Het Verandercafé in Boxtel ontvangt vrijdag 15 september de bekende filosoof Esther Somers. De Tilburgse wetenschapper, een van de oprichters van het Platform Duurzame en Solidaire Economie (2006), zal een voordracht houden over nieuwe economische ontwikkelingen.

Somers werkt sinds kort aan 'Our New Economy' (Onze Nieuwe Economie), een project dat bestaat uit lesprogramma's en lesmateriaal dat ze samen met studenten, leraren en professoren van middelbare scholen en universiteiten vernieuwt. ,,Het moet groener en socialer en geld mag niet meer op de eerste plaats komen", vertelt Jan Juffermans, een van de initiatiefnemers van het Verandercafé. ,,De lezing loopt alvast vooruit op de Duurzame Week Boxtel waarin innovatieve ontwikkelingen in het bedrijfsleven centraal staan."

Vernieuwing van de economie is volgens Juffermans 'hard nodig' omdat het neoliberale denken de samenleving verder van huis heeft gebracht. ,,De grote crisis van 2008 hebben de neoliberale economen totaal niet zien aankomen en er is nog veel te weinig veranderd om ons gerust te stellen over de nabije en verre toekomst", stelt Juffermans. ,,Mede gezien de toenemende klimaatontwrichting en groeiende schaarste aan grondstoffen is een nieuwe visie op economie nodig. De circulaire economie is een van die nieuwe visies." Filosoof Somers zal daar uitgebreid op ingaan.

TRANSITIE BOXTEL

Het Verandercafé is een initiatief van Transitie Boxtel en organiseerde eerder voorstellingen van de film 'Down to Earth'. De presentatie over Our New Economy wordt 15 september gehouden op de eerste etage van café Vollop aan de Markt 21 in Boxtel. Na de pauze is er ruimte voor vragen en discussie. Het programma begint om 20.00 uur, de toegangsprijs bedraagt vijf euro inclusief één consumptie. Aanmelden kan via e-mail: jan.juffermans@voetafdruk.eu. Bellen kan ook naar telefoonnummer (0411) 67 68 85.