Afbeelding
Foto: Hans Verberk

RONDJE BOXTEL BY NIGHT OP ZATERDAG 9 SEPTEMBER

In verlichte kano's over de Dommel

Kanoclub De Pagaai houdt zaterdag 9 september weer het jaarlijkse Rondje Boxtel by Night. Vanaf 21.00 uur gaan de peddelaars die zich hebben ingeschreven van start bij het clubhuis aan de Voetboog. Zij zijn vanaf 18.00 uur welkom om de boten te versieren met sfeerverlichting. Dat gebeurt onder muziek van de Red River Band.

Tijdens Boxtel by Night varen leden en gasten van kanovereniging De Pagaai het befaamde Rondje Boxtel over de Dommel. Ze doen dat met kano's die voorzien zijn van allerlei soorten verlichting, zoals led-lampjes, theelampjes of zaklantaarns.

BRUGGEN

Tijdens Boxtel by Night wordt een aantal Dommelbruggen feestelijk verlicht. Daarnaast worden bewoners uitgenodigd om hun woningen en tuinen die aan de rivier grenzen in het licht te zetten. Enkele buurtverenigingen maken daar een jaarlijks festijn van. Wie de mooiste verlichting laat zien, maakt kans op een leuke attentie die door De Pagaai beschikbaar wordt gesteld.

Een bijzondere attractie onderweg is de glijgoot in de Mgr. Wilmerstraat. Daar branden discolampen en wordt passende dansmuziek gedraaid. Na terugkomst bij het clubhuis kan men meedoen aan een barbecue, opgeluisterd door een deejay.

Deelname aan Rondje Boxtel by Night kost 7,50 euro per persoon, wie zelf over een kano beschikt betaalt 5,50 euro. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op www.depagaai.nl. Voor meer informatie kan na 18.00 uur gebeld worden naar telefoonnummer 06-20 08 29 82.

FOTO ONDER: De verlichte vaartocht in het duister, 'Rondje Boxtel by Night', trekt jaarlijks veel deelnemers. (Foto: Hans Verberk, 2015).