Afbeelding
Foto: Hans Verberk

EVENEMENT VOOR BASISSCHOOLLEERLINGEN OP 24 SEPTEMBER

Kennismaken met atletiek bij Marvel

Basisschoolleerlingen die willen weten wat atletiek precies inhoudt, zijn op zondag 24 september welkom tijdens een kennismakingsmiddag bij de Boxtelse sportvereniging Marvel. Die beschikt over een moderne atletiekbaan in sportpark Den Wielakker. Ook voor volwassenen zijn er volop mogelijkheden bij de club.

Door de successen die hardloopster Dafne Schippers heeft geboekt, staat de atletiek meer in de belangstelling, óók bij de jeugd. ,,Toch zijn veel mensen nog onbekend met de sport", aldus voorzitter Martin van der Broek van atletiekvereniging Marvel. ,,Zo is de jeugdatletiek de laatste jaren behoorlijk veranderd."

De wedstrijdonderdelen voor de jeugd tot twaalf jaar zijn gemoderniseerd en aan deze wedstrijden, die Athletic Champs worden genoemd, wordt tegenwoordig in teamverband deelgenomen. Van der Broek: ,,Onze jeugdleden zijn hier enthousiast over."

Zondag 24 september kunnen basisschoolleerlingen bij Marvel kennismaken met de moderne atletiek. Het programma gaat om 13.45 uur van start en duurt tot 16.30 uur. De onderdelen die aan bod komen, zijn sprinten en hoogspringen. Ook ontdekt de jeugd die dag wat vortex werpen inhoudt. Deelname aan de kennismakingsmiddag is gratis. Aanmelden is tot en met maandag 18 september mogelijk via e-mail: wedstrijdenjeugd@avmarvel.nl onder vermelding van de naam van het kind, basisschool en leeftijd.

HARDLOPEN

Marvel biedt ook volwassenen mogelijkheden om te sporten. Iedereen kan een maand gratis proeftrainingen volgen bij de vereniging. Ook wordt jaarlijks Start to Run aangeboden. Deze gaat zaterdag 9 september om 09.30 uur van start. Zeven weken lang komen deelnemers op zaterdagochtenden bij elkaar. Na afloop zijn deelnemers in staat drie kilometer aan een stuk hard te lopen. Daarnaast leren ze meer over onderdelen als voeding en de juiste loopschoenen.

Daarnaast beschikt Marvel ook over beginnersgroepen waar mensen kunnen instromen. En het is mogelijk om een speciaal traject te volgen waarbij deelnemers naar een hardloopwedstrijd toewerken. Zo wordt momenteel door beginnende en ervarende hardlopers hard getraind voor de 10 kilometer, halve of hele marathon van Eindhoven op 7 of 8 oktober. Kijk voor alle informatie over de vereniging op www.avmarvel.nl.

FOTO BOVEN: Jeugdleden van de Boxtelse atletiekvereniging Marvel in actie tijdens een Athletic Champs-wedstrijd. (Foto: Hans Verberk).


HANDBALVERENIGING START MET LESSEN OP BSO KINDERTUIN

Jeugd HCB '92 start seizoen met winst

De jeugdteams van de Boxtelse handbalvereniging HCB '92 trapten afgelopen weekeinde het veldseizoen af. Voor meisjes C1 stond een thuisduel tegen DOS '80 op het programma. Dat resulteerde in een ruime overwinning: 14-6. Ook de A-jeugd sloot de eerste wedstrijd van het seizoen winnend af. Tachos uit Waalwijk werd opzijgezet met 16-3.

De C-jeugd van HCB '92 begon met een nieuw team aan het veldseizoen. Het was spannend hoe het onderling zou gaan, maar ook afwachten wat het niveau van de tegenstander DOS '80 uit Heesch zou zijn. De opdracht was duidelijk: de oefeningen uit de trainingen toepassen in de wedstrijd. HCB '92 startte voortvarend. Jorien Strik had een plekje op de cirkel gevonden en wist al snel te scoren. Hierna wist ook Tess Berkien een paar keer te scoren en al snel staat HCB '92 voor met 4-0. De tegenstander kon de gaatjes in de Boxtelse verdediging niet goed vinden. Lukte dat wél, dan stond keepster Anouk Foolen op haar plaats en stopte de meeste ballen. Ruststand: 6-2 voor HCB '92.


Na de rust ging de Boxtelse ploeg door waar het gebleven was. Door goed druk te zetten in de aanval en meerdere malen de cirkelspeelster aan te spelen, vie-

Sport Kort

Profielloop Gemonde

In Gemonde vindt zondag 17 september de tweede editie van de Profielloop plaats. Het sportieve evenement bestaat uit een Kidsrun, wandeltochten en hardlooproutes. Meer informatie: www.profielloop.nl.

Karate Vught

Karate-do De Meierij, waarbij diverse sporters uit de regio Boxtel zijn aangesloten, organiseert gratis kennismakingslessen met training en demonstraties. Die vinden plaats op woensdag 20 september van 20.30 tot 22.00 uur in de dojo van sportcentrum Ouwerkerk te Vught en op donderdag 21 september van 19.30 tot 21.00 uur in De Hazelaar te Rosmalen. Belangstellenden van 16 jaar en ouder kunnen zich aanmelden via secretaris@karatedo.nl.

len de nodige doelpunten. De bezoekers pasten hun verdediging hierop aan, maar daardoor kwamen er op andere plekken ruimte waar HCB '92 goed gebruik van maakte. De Boxtelse handbalsters sloten de wedstrijd met 14-6 af.

Niet alleen de C-jeugd, maar ook HCB '92 A1 startte met een nieuwe teamsamenstelling aan de wedstrijd. Het eerste doelpunt viel in het voordeel van de Boxtelse ploeg. Bruni van de Biggelaar legde de bal laag in de hoek. Gitte Vanhout zette de 2-0 op het scorebord en het derde doelpunt van de wedstrijd was voor Liza van Rooij.

HCB '92 was sterk op verdedigend vlak, waardoor de tegenstander uit Waalwijk er niet doorheen kwam. Daarnaast bleef de Boxtelse ploeg aanvallen met de nodige variaties. Manon Vriens scoorde het vierde doelpunt. HCB '92 verslapte vervolgens in de laatste fase van de eerste helft waardoor Tachos een doelpunt kon maken. Voor de rust wisten Anouk Foolen, Veerle van Abeelen en Vanhout nog het doel te vinden: 7-1.

HCB '92 opende de tweede helft met een doelpunt van Vanhout. Het samenspel van de Boxtelse speelsters liep als een trein. Van Abeelen schreef de negende goal van HCB '92 op haar naam schreef.

Door het goed opvangen van de bal van keepster Manon Foolen wist Lieke van Rooij het twaalfde doelpunt te scoren. De bezoekers wisten in de laatste fase van de wedstrijd nog twee doelpunten te maken, maar HCB '92 trok de wedstrijd met een ruime overwinning naar zich toe: 16-3.

KINDERTUIN

Om de Liempdse jeugd kennis te laten maken met handbal, zijn kindcentrum Kindertuin en HCB '92 een samenwerking gestart. Vanaf 11 september verzorgen leden van de handbalvereniging wekelijks van 15.30 tot 16.30 uur trainingen bij BSO Freekids, die gevestigd is in basisschool De Oversteek te Liempde. Na drie maanden volgt een evaluatie van dit project.

Uitslagen afgelopen weekeinde

DOS - Zephyr/HCB '92 HC1        7-6

HCB '92 DC1 - DOS '80        14-6

HCB '92 DA1 - Tachos        16-3

Programma zaterdag 9 september

Taxandria - HCB '92 DC1        11.00

DOS '80 - HCB '92        19.45

Programma zondag 10 september

Lido - HCB '92 DS1        10.00

HCB '92 rolstoeltoernooi        De Braken, 10.00

Programma maandag 11 september

HCB '92 recr. - Leende        Pius X, 20.00