Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

VEEL PUBLIEK OP STAPELEN BIJ ZEVENDE LUSTRUMEDITIE

Veel vrolijke klanken op Kasteelconcert

Het publiek wist zondagmiddag in groten getale de weg te vinden naar misschien wel de mooiste concertlocatie van Boxtel. Op de binnenplaats van kasteel Stapelen werd volop genoten van veel vrolijke muziek die onder een weldadig zonnetje ten gehore werd gebracht door alle geledingen van de Gildenbondsharmonie. Het concert vond de 35e keer plaats.

Onder leiding van Roel van der Sloot werd het Kasteelconcert geopend door het ontwapenende Blaasbandje. De jongste leerlingen van de Gildenbondsharmonie lieten in een paar leuke liedjes als volleerde muzikanten horen welke vorderingen ze al op hun instrumenten en in het samenspel hadden gemaakt.

Voorzitter Vincent Lokin complimenteerde de allerjongste leden van de Gildenbondsharmonie en gaf ze enthousiast de opdracht mee om goed te luisteren naar de andere orkesten. ,,Nu zijn jullie al steengoed. En straks kunnen jullie ook zo muziek maken."

Mari van Gils staat sinds enige tijd weer voor het leerlingenorkest van de Gildenbondsharmonie. Hij vertelde voor aanvang van de uitvoering dat hij nog maar een paar keer met het orkest had kunnen repeteren. ,,Drie repetities en enkele uitvoeringen. En toch hebben we ook wat nieuwe werken ingestudeerd, waaronder filmmuziek van Harry Potter", zei Van Gils.

Vol overgave werd onder meer een selectie uit filmmuziek van Harry Potter gespeeld. Met de vooral van Andre Rieu bekende 'Second Waltz' en vrolijke popliedjes als 'Happy' van Pharrell Williams en 'You Give Love a Bad Name' van Bon Jovi kon het publiek genieten van een onderhoudend en veelzijdig programma dat fris en zomers ten gehore werd gebracht.

VOL OVERTUIGING

Hoogtepunt van het concert was de solo die tromboniste Fyona Westerman speelde. Ze jonge muzikante werd begeleid door het gezamenlijke leerlingen- en harmonieorkest. In 'Springtime' van Rob Ares schoof en blies ze er lustig op los en vol overtuiging stond ze muzikaal te stralen voor het grote Gildenbondsorkest. Een groot applaus viel haar ten deel; het publiek liet Fyona niet gaan zonder een gedeelte van het concert nog eens als toegift te herhalen.

Het harmonieorkest putte met dirigent Erik Somers uit het programma van de carillonprom 'Toeters en Bellen'. Schotse sferen waren te horen in 'Hymn of the Highlands' en in 'Conga del Fuega' en 'Fandango' lieten de muzikanten horen ook over het nodige Zuid-Amerikaanse temperament te beschikken. Een glansrol in de Sousa-mars 'Stars and Stripes Forever' was weggelegd voor de piccolo.

BEKENDE LIEDJES

Met opnieuw Mari van Gils als dirigent sloot de Big Band Boxtel deze succesvolle editie van het Kasteelconcert af met een swingende set waarbij de zangeressen Maria en Donna begeleid werden in bekende liedjes van Norah Jones en Irene Cara. Ook instrumentale hits als 'Tequila' kwamen voorbij. En natuurlijk werd ook teruggegrepen op Chicago, de musical die recent met verve werd opgevoerd in partycentre Denziz. Zanger/gitarist Ian van Ewijk en klarinettist Annemien van der Sloot sloten speciaal voor deze gelegenheid aan bij de Big Band Boxtel.

Het zevende lustrum van het Kasteelconcert gaat de boeken in als een uiterst geslaagde en zonnige editie die op de plek kon worden gehouden waar deze thuishoort: op Stapelen.

FOTO BOVEN: Het 35e Kasteelconcert van de Gildenbondsharmonie lokte zondagmiddag honderden muziekliefhebbers naar de zonovergoten binnenplaats van kasteel Stapelen in Boxtel. Alle geledingen van de muziekvereniging traden voor het voetlicht. (Foto: Gerard Schalkx).

Fyona Westerman soleert op trombone tijdens het 35e Kasteelconcert van de Gildenbondsharmonie. (Foto: Gerard Schalkx).