Afbeelding
Foto: Peter de Koning

beginnerscursus van start in boxtel

'Bridge spelen dwingt je de geest scherp te houden'

De bridgeclubs Revanche en Boxtel starten maandag 18 september met een nieuwe cursus voor beginners. Die duurt tot eind 2018 en omvat 45 lesavonden. Maandag 11 september is er om 20.00 een kennismakingsles in Chinees restaurant Lotus aan de Breukelsestraat 36.

Voorzitter Jerôme van Helvoort van Revanche zei het twee jaar geleden al in deze krant: ,,Bridge is een geweldig uitdagend spel, dat je dwingt om de geest scherp te houden. Je kunt het op tot op hoge leeftijd blijven spelen en door de sociale contacten ontstaat al snel de mogelijkheid om thuis ook een kaartje te leggen."

Bijna zeven jaar geleden startte Saskia van Lier met de basiscursus bridge en ze is nu wekelijks op de kaartavond van Revanche te vinden. Als orthopedagoge heeft zij een drukke en verantwoordelijke baan, maar tijdens het spel ontspant zij zich volledig. ,,Ik houd niet van spelletjes, omdat deze in het algemeen saai en voorspelbaar zijn, maar bridge vormt hierop een uitzondering. Bij bridge kom je echter steeds weer in een andere situatie terecht en altijd is er weer die uitdaging om er het maximale uit te halen. Als alle spellen gespeeld zijn, volgt de uitslag en blijft het vaak nog lang heel gezellig."

De bridgecursus voor beginners start maandag 18 september en omvat 45 lesavonden van 20.00 tot 22.30 uur. Die worden afwisselend gehouden in Chinees restaurant Lotus, het clubhuis van Bridgeclub Boxtel, en gemeenschapshuis De Walnoot, thuishonk van Revanche. Tijdens de cursusperiode zijn deelnemers gratis lid van beide clubs en kunnen zij deelnemen aan diverse verenigingsactiviteiten. Deelname kost 150 euro per persoon.

Maandag 11 september vindt in Lotus aan de Breukelsestraat een gratis kennismakingsles plaats. Mensen kunnen zich daarvoor aanmelden bij Jan Kerssens, e-mail: jankerssens@hotmail.com en telefoonnummer (0411) 68 23 93 of 06-28 53 58 12 of Francie Geurts: francie.geurts@planet.nl, (0411) 68 85 32 of 06-81 50 03 02.

FOTO ONDER: De bridgeclubs Boxtel en Revanche organiseren vanaf 18 september een beginnerscursus bridge. Maandag 11 september is er een gratis kennismakingsavond. (Archieffoto: Peter de Koning, 2013).


Tennisclinic voor jong en oud
bij De Merletten in Boxtel

De Boxtelse tennisvereniging LTV De Merletten organiseert voor de derde maal een Open Tennisdag in sportpark Molenwijk waarbij iedereen door middel van een clinic kan kennismaken met de sport. Aanmelden is mogelijk via de website www.ltvdemerletten.nl.

Tennisorganisatie Remi de Jager uit Beneden-Leeuwen verzorgt de clinic. Deelname is gratis en er zijn voldoende rackets aanwezig. ,,Iedereen mag meedoen: jong, oud, beginners of gevorderde tennissers," aldus voorzitter Vincent Verhoef. ,,Zo'n tennismiddag is de perfecte gelegenheid om te kijken of de tennissport iets voor iemand is. Verder proeven deelnemers de sfeer van de vereniging en kunnen ze vragen stellen aan onze leden en de trainers."

Deelnemers die zich inschrijven voor 2018, mag de rest van dit jaar gratis onbeperkt tennissen. Tijdens de Open Tennisdag kan er ingeschreven worden voor de najaarstrainingen.


Schoenmakers
en Stolk winnen
Liempdse golftitels

Tweeëndertig golfers reisden vrijdag af naar golfbaan De Haenen in Teteringen voor de 28e editie van het Liempds golfkampioenschap. Jet Schoenmakers en Jaap Heijn Stolk gingen op het onderdeel strokeplay met de titel naar huis.

De Willemine van Laarhoven-trofee was voor Schoenmakers en Stolk, die in respectievelijk 89 en 80 slagen het kampioenschap naar zich toe trokken. Het duo zette hiermee nieuwe golfrecords neer. De stableford-wedstrijd werd gewonnen door Ineke Smits en Jan Claassen. Zij kregen het Bronzen Schoentje uitgereikt.

Tijdens de prijsuitreiking in café Het Wapen van Liempde werd een plakkaat onthuld met alle namen van de Liempdse golfkampioenen. Deze eregalerij krijgt een mooi plaatsje in Het Wapen van Liempde. De volledige uitslag van de Liempdse golfkampioenschappen luidt als volgt.

Heren strokeplay: 1. Jaap Hein Stolk (80 strokes); 2. Marcel van Beers (90); 3. Joep Smits (93). Dames strokeplay: 1. Jet Schoenmakers (89); 2. Liesbeth v. Horen (95); Doris v.d. Wiel (96). Dames stableford: 1. Ineke Smits (30); 2. Riet v.d. Heijden (29); Mien Kastelijn (28). Heren stableford: Jan Claassen (38); 2. Jan v.d. Wiel (33); 3. Toon v. Ruremonde (31).

FOTO LINKS: Alle deelnemers aan de 28e editie van het Liempds golfkampioenschap. (Foto: Bert Beekmans).

Afbeelding