Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Straatspeeldag Oranjestraat weer groot feest

COEN VERBEEK

In de Frederik Jan Ottostraat – kortweg de Oranjestraat – was het zaterdagmiddag weer één groot feest. De jaarlijkse straatspeeldag tekent de binding tussen de bewoners. De negentiende editie werd, geholpen door het mooie weer, een prachtige happening, waar vooral de allerkleinsten en de wat oudere jeugd volop genoten. De ouders feestten gezellig mee met een pilsje in de hand.

Omstreeks 15.00 uur opende voorzitter Ad Boleij van de Huurders Belangen Vereniging Boxtel de straatspeeldag. Springkussens, kermisattracties en artiesten waarborgden een geslaagd evenement. Jo van Son, de organisator, kent de formule. De draaimolen is altijd vol en het bungee-jumpen is in trek. ,,Je ziet dat de mensen en vooral de kinderen genieten. Dat is toch prachtig."

De polonaise danste meerdere keren door de straat op de overbekende nummers van Henk Bernard en Django Wagner. De Nederlandstalige hits gingen erin als koek. En ook het slotoptreden van Tim Schalkx mocht er wezen. De Boxtelaar ging 'los' op eigen bodem. Zet zo'n bekende artiest op een podium en succes is verzekerd. De deejay van dienst bracht het feest prima aan de rol. De mensen uit de buurt deden de rest.

VOLLE TEUGEN

Het zonnetje en de prima opkomst zorgden voor de juiste sfeer. Muzikaal gastheer Robert Pouwels bespeelde zijn publiek. De Oranjestraat liep er warm voor. De mensen waren één. Dat is mooi en kenmerkend voor deze middag. ,,Op zondag is het de vorige jaren wel drukker geweest, maar ook nu is het zeker geslaagd", blikte vormgever Van Son terug.

Ricardo van Vught – kortweg Ricardo – was ook één van de optredende artiesten. Zijn optreden slaat aan bij de feestgangers. Het bewees dat je geen dure artiesten hoeft te arrangeren om de sfeer erin te krijgen. De straatspeeldag was wederom een succes. De Oranjestraat heeft immers wéér met volle teugen genoten...

FOTO ONDER: Een zweef- en draaimolen, bungeetrampolines: de Frederik Jan Ottostraat stond zaterdag vol met kermisattracties. Uiteraard genoot de jeugd uit de buurt daar volop van. (Foto: Gerard Schalkx).