MUNSELPLOEG WINT EERSTE BEKERDUEL VAN VIJFDEKLASSER

Boxtel walst over DVS Waalre heen

RKSV Boxtel trapte het seizoen zaterdagavond af met een bekerwedstrijd en ging op bezoek bij vijfdeklasser DVS in Waalre. De Munselploeg liet vanaf de beginfase duidelijk merken dat ze voor de volle winst kwam. Dit lukte; het duel eindigde in 1-4.

Het eerste doelpunt viel al snel. Robin van de Laak scoorde in de vijfde minuut na een aanval over rechts. Boxtel had duidelijk het betere van het spel, DVS kon er maar weinig tegenover stellen. Dit vertaalde zich in de negentiende minuut door een doelpunt van wederom Van de Laak, die na een steekpass de achterlijn bereikte en de bal achter de doelman van DVS doorschoof. In de 33e minuut kreeg de thuisploeg een behoorlijke kans, maar wist deze niet te verzilveren. Dat gold ook voor Boxtel: op slag van rust speelde Rick van Hamond de bal op Van de Laak, maar diens inzet werd door een verdediger van DVS van de doellijn weg gekopt.

Na de thee deed Boxtel het wat rustiger aan en was er het eerste kwartier weinig te beleven voor de toeschouwers. In de 65e minuut zorgde de ploeg voor het derde doelpunt. Vanuit een corner kwam de bal bij Jesse van Homelen die de bal beheerst in de linkerhoek schoot langs de kansloze keeper. In het laatste deel van de wedstrijd gebruikte trainer Ronald Boudewijn alle wissels en mochten Mitchell Vogels, Hayke van Heesch en Robin van der Plas nog wat speelminuten maken.

DVS deed in de 88e minuut toch nog wat terug. Een ietwat ongelukkige terugspeelbal van de Boxtelse verdediging werd verkeerd beoordeeld en speler Wester van DVS schoot de bal fraai over de uitgekomen keeper Tommy Verhagen. In de negentigste minuut was er toch nog een goal voor Boxtel te noteren doordat Daniel Mensah vanaf links de bal voorzette op Van Heesch. Deze bal werd echter door een verdediger van DVS binnengegleden voordat Van Heesch bij de bal uitkwam. Hierna floot de scheidsrechter vrijwel meteen voor het einde van de wedstrijd; Boxtel zette een goed resultaat neer.