Afbeelding
Foto: Peter de Koning

DOOR DOMMELLAND EN BRABANTS CENTRUM

Uitzending DBC Nieuws start op lokale televisie

Televisieverslagen van evenementen en ander nieuws uit Boxtel, Liempde, Lennisheuvel, Esch en Gemonde: stichtingen Brabants Centrum en Omroep Dommelland slaan de handen ineen en lanceren DBC Nieuws. Dit wekelijkse televisiejournaal met een lengte van zo'n tien minuten is vanaf 13 september wekelijks op woensdag te zien op Ziggo-kanaal 47, YouTube én via sociale media.

Laten zien hoe leuk het leven is in Boxtel en omgeving. Dit is het uitgangspunt van zowel stichting Omroep Dommelland als stichting Brabants Centrum. ,,Dat er nu een intensieve samenwerking is ontstaan, is dus eigenlijk logisch", aldus directeur Henk van der Zee van Brabants Centrum. Voorzitter Inge van den Biggelaar van Omroep Dommelland onderstreept dat. ,,We geven met andere middelen invulling aan ons hoofddoel en kunnen elkaar dus versterken. Op deze manier beschikt Boxtel over een lokaal toereikend media-aanbod." Van den Biggelaar zette vorige week op het terras van recreatieplas De Langspier met bestuursleden Louis van Besouw en Arjen Witteveen van Brabants Centrum een handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst.

Ruim een halfjaar geleden werden de eerste gesprekken gevoerd tussen beide stichtingen en dat heeft geleid tot DBC Nieuws: een wekelijkse uitzending met nieuws uit Boxtel en de nabije regio. Marieke van den Heuvel en Michel van der Steen nemen afwisselend de presentatie op zich. ,,We maken gebruik van elkaars kwaliteiten", aldus Van der Zee. ,,Waar de medewerkers van Dommelland het filmen, monteren en presenteren op zich nemen, zal de redactie van Brabants Centrum zorgen voor de teksten en foto's." Vrijwilligers van Hobbycentrum Boxtel hebben gezorgd voor een fraaie nieuwsdesk die wekelijks te zien is in DBC Nieuws.

HERKENNINGSTUNE

Onlangs werd een prijsvraag uitgeschreven voor de begin- en eindtune. Boxtelaar Peter Hacken componeerde een originele herkenningsmelodie en kwam als winnaar uit de bus. Hij mag een mobiele telefoon uitzoeken bij telecomwinkel Ring & Go.

De eerste uitzending van DBC Nieuws is te bekijken op woensdag 13 september. Wekelijks bestaat de aflevering uit ongeveer zes items: enkele videoverslagen van lokale evenementen en nieuwsberichten. Mensen die tips hebben voor nieuwsitems, kunnen een e-mail sturen naar bc@brabantscentrum.nl of info@omroepdommelland.nl.

FOTO ONDER: De mensen achter de Omroep Dommelland en Brabants Centrum. Vorige week werd de voorgenomen samenwerking officieel bekrachtigd met een handtekening; woensdag 13 september wordt DBC-nieuws voor het eerst uitgezonden. (Foto: Peter de Koning).