Afbeelding
Foto:

CONTROLE IN BLAUWE ZONEGEBIED VANAF 11 SEPTEMBER

Haast maken met parkeerontheffing

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Ruim vierhonderd inwoners van het centrum in Boxtel hebben inmiddels een parkeerontheffing aangevraagd en ontvangen. Dat is minder dan de helft van het aantal mensen dat in aanmerking komt. Betrokkenen die via de website www.parkeerserviceboxtel.nl een pasje aanvragen en afrekenen, hebben die vóór 11 september in huis. Vanaf dat moment wordt gecontroleerd op de plekken waar blauwe zones zijn ingevoerd.

Louise Nabbe, woonachtig aan de Kasteellaan, vroeg begin augustus een ontheffing aan en ontving uit handen van wethouder Herman van Wanrooij vrijdag als eerste haar pasje. ,,Een goede zaak dat langparkeerders in deze straat kunnen worden geweerd. Ik kan zelden mijn auto kwijt in de Kasteellaan en zet hem vaak op de parkeerplaats bij supermarkt Albert Heijn", vertelde ze.

Toch had ze wel enkele kanttekeningen bij de invoering van blauwe zones in het centrum. ,,Mensen die bij mij op bezoek komen, moeten of hun parkeerschijf om de twee uur vooruit schuiven óf hun auto parkeren op Breukelsplein of achter het NS-station. Dat is niet prettig voor mensen die slecht ter been zijn."

OPBORRELEN

Wethouder Van Wanrooij stelde dat er altijd 'kleine problemen en ongemakken' ontstaan als er nieuwe regels worden ingevoerd. ,,Door schade en schande word je wijs. We blijven uiteraard monitoren wat de gevolgen zijn van de blauwe zones. Als er nog problemen opborrelen, kunnen we daar nog een mouw aan passen." Hij stelt dat nog niet iedereen een ontheffing heeft aangevraagd vanwege de zomervakantie. ,,We hopen echter wel dat mensen nu haast maken." De periode tot en met 10 september wordt als 'gewenningsperiode' beschouwd. De twee weken die daarop volgen, worden overtreders ook nog niet meteen beboet, maar ontvangen ze een waarschuwing. De blauwe zones gelden tijdens winkelopeningstijden.

FOTO ONDER: Wethouder Herman van Wanrooij - mét blauw jasje - reikte vrijdag de eerste parkeerontheffing uit aan Louise Nabbe, woonachtig aan de Kasteellaan. Mensen die ook voor zo'n pasje in aanmerking komen en die nog niet hebben aangevraagd, kunnen dit doen via de website www.parkeerserviceboxtel.nl.