Jan Bergman richt in restaurant Vandaag Kookt een expositie in die zondag 10 september te zien is. (Foto: Vandaag Kookt).
Jan Bergman richt in restaurant Vandaag Kookt een expositie in die zondag 10 september te zien is. (Foto: Vandaag Kookt). Foto:

Kunst en curiosa

bij restaurant

Vandaag Kookt

Jan Bergman en Tineke van Beest van cultureel restaurant Vandaag Kookt aan het Stationsplein in Boxtel houden zondag 10 september van 11.00 tot 17.00 uur een kunst- en curiosamiddag waar moderne schilderijen, sieraden, speciale lampen en andere brocantespullen te zien en te koop zijn.

Onder de noemer 'Vandaag Toont' zijn meerdere kunstenaars aanwezig. Caroline Albert uit Boxtel presenteert haar kleurrijke sieradencollectie, gemaakt van diverse materialen. Van De Lampekapster, het bedrijfje van de Boxtelse Franka Vervoort, is een aantal zogenaamde stolplampen verkrijgbaar.

De nadruk van de verkoop in Vandaag Kookt ligt op betaalbare schilderijen onder andere van Tineke van Beest, maar ook werken van bekende kunstenaars als Ans Markus, Rob Scholte, Espen Greger Hagen en Martin van Wordragen.

Van Beest is een Amsterdamse kunstenares die kunstopleidingen volgde in Rio de Janeiro en Amsterdam. Zij zal op 10 september alvast een voorproefje geven van de expositie die zij op 21 oktober houdt bij het restaurant aan het Stationsplein.

De komende tijd worden vaker exposities georganiseerd bij Vandaag Kookt. In het weekend van 23 en 24 september wordt kunstroute De Rode Draad gehouden en exposeert een groep kunstenaars van De Ruimte. Kaatje van Asten toont kunstwerken op 29 en 30 september.