Filmklassieker

'La Vita è Bella'

in Muziekhuis

FilmPodiumScopia opent het nieuwe seizoen maandag 18 september met de vertoning van de Italiaanse tragikomedie La Vita è Bella. De film is te zien in het Muziekhuis aan Passage Riche in het centrum van Boxtel.

FilmPodiumScopia is de 'filmclub' van Podium Boxtel en brengt onder regie van Wim van Liempt en Jos Vervoort een reeks bijzondere rolprenten op het witte doek. Vaak wordt gekozen voor een serie of een reeks thematische films. Zo ook dit seizoen. 'La Vita è Bella' is de eerste film in een serie van drie over kinderen in de Tweede Wereldoorlog. Dat thema kwam ook in 2016 al eens aan bod.

In 'La Vita è Bella' wordt de Joodse Italiaan Guido (Roberto Benigni) verliefd op de knappe Dora, met wie hij trouwt en een kind krijgt. Wanneer de oorlog uitbreekt, worden Guido, zijn vrouw en zoontje gevangen genomen en getransporteerd naar een concentratiekamp. Om het leven in deze hel op aarde wat draaglijker te maken en zijn zoontje voor de gruwelijke realiteit te beschermen, houdt Guido zijn zoontje voor dat alles één groot spel is... Voor deze tragikomedie werd regisseur en acteur Benigni bekroond met twee Oscars: voor de beste film en de beste mannelijke hoofdrol.

Kaarten voor 'La Vita è Bella' kosten 7,50 euro en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Hebbes (Markt), Jumbo (Oosterhof) en Marimba (Van Beekstraat) in Boxtel en bij drogisterij Bewust Beter aan de Nieuwstraat in Liempde. Kaarten zijn ook aan de deur verkrijgbaar. De filmvoorstelling begint maandag 18 september om 20.15 uur met een inleiding door Wim van Liempt.

FILMPROGRAMMA

De tweede film in de serie 'Kind in de oorlog' is donderdag 19 oktober in Podium Boxtel te zien. Het betreft de Boxtelse filmproductie 'Wij waren kind in de oorlog' waarin Boxtelse ooggetuigen vertellen over hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. De film is een productie van Hans van Liempt en Guus Bekooy. Maandag 13 november is 'Eye in the sky' te zien het Muziekhuis. Het programma van FilmPodiumScopia is te raadplegen op www.podiumboxtel.nl.


Bridge

Bridgeclub Rembrandt

Uitslag dinsdag 5 september

A-LIJN

Bob v. Pelt/Tineke v.d. Zanden        62.15

Ab Feenstra/Jan Peerlings        60.76

Joanne Koppen/Nelly Maas        60.07

B-LIJN

Jan v. Doorn/Jan Schüller        59.08

Anja v. Kempen/Sylvia v.d. Vries        56.17

Antonie Veraa/Toos Heesakkers        55.83