Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

DRIEDAAGS EVENEMENT BIJ 'DE LIEMPDSE BARRIÈRE' TREKT VOORAL ZONDAG VEEL PUBLIEK

Slowlive!, relaxed festival in achtertuin van Boxtel...

LINDA VAN DE WIEL

In en om wegrestaurant De Liempdse Barrière in Boxtel vond afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag festival Slowlive! plaats. Deze vijfde editie had de naam Slow!r (spreek uit: slower) Edition meegekregen en de sfeer was zoals de naam doet vermoeden: relaxed. Organisator René Leenders kijkt dan ook tevreden terug op een geslaagd evenement: ,,Ik vond het een geweldige editie. Volgend jaar weer…"

Het driedaagse festival Slowlive! kende – na vier edities op andere locaties in Boxtel en Eindhoven - een goede première op de nieuwe locatie rondom De Liempdse Barrière. Zo was er live muziek van onder andere singer-songwriters Lisa van Nes en Olivier Pesch. Het festival werd verder opgeluisterd door bands als BMI Goes India op zaterdag en Angela's Project op zondag.

Laatstgenoemde groep - vaker te zien op Boxtelse evenementen zoals Boer zoekt Band en de Bazaar Boxtel - trok de nodige bezoekers die uitgelaten reageerden op (oud)leerlingen van de Boxtelse Angelaschool. Zij vormen sinds een aantal jaar een muziekgroep.

In wisselende samenstelling bracht de band eigentijdse nummers als 'This Town' van Niall Horan en 'Stitches' van Shawn Mendes ten gehore. Lonne van Eijk (10) en haar klasgenootje Hanna van Lier (10) zitten beiden in groep 7 en hebben door Angela's Project de nodige podiumervaring opgedaan. Lonne: ,,Ik zit bijna twee jaar bij de band en ik vind optreden niet zo spannend meer." Hanna is het hiermee eens: ,,Het optreden ging goed."

Muziek in een geheel andere stijl kwam van het trio Vaipassar dat Braziliaanse samba's en bossanova's ten gehore bracht. Slowlive! bracht hiermee een gemêleerd muzikaal programma ten gehore.

BIERTJE TAPPEN

Boxtelaar Henry Schellekens (45) was vooral gecharmeerd van de deejay die buiten plaatjes draaide. ,,En van de Onrooise Trippel, dat vind ik een lekker biertje." Marieke Eltink (43) genoot van een 'Ongelikte Beer' - een ander speciaalbiertje – en van de sfeer. ,,Ik was hier gisteren ook en net als nu was het ook toen erg gezellig en is de sfeer relaxed. Het is vandaag (zondag – red.) wel een stuk drukker dan gisteren en vrijdag, dat is goed. Ik vind het ook fijn dat we geen entree moeten betalen. Het wordt anders een duur weekend. Ik denk ook dat er mensen wegblijven als ze toegangsgeld moeten afrekenen", vertelde ze.

Met een biermuur met twaalf tapkranen van lokale brouwerijen was er voor bierliefhebbers keuze in overvloed. Bezoekers mochten met hulp hun eigen biertje tappen. Opties genoeg dus en er kwamen spitsvondige namen als 'De Goedsack', 'De Klerelijer' en 'Eeuwig Zonde' voorbij. Daarnaast waren er goede wijnen voor de liefhebbers te verkrijgen en was er een uiteenlopend assortiment aan eetkraampjes met hamburgers en sushi. Daarnaast was een pop-uprestaurant ingericht.

FAMILIE-UITJE

Slowlive! presenteerde zichzelf als een uitje voor de hele familie en dit werd naast muziek, eten en drinken voor volwassenen, zichtbaar in het vertier voor kinderen. Zo stond er de zogenaamde 'Solarcinema' - een Airstream-caravan - op het festivalterrein waarin jeugdfilms vertoond werden. Ook konden kinderen knutselen, zich laten schminken en was er een springkussen.

Ideaal, zo vond bezoeker Nathalie van den Bogaard (40). ,,We waren hier gisteren ook met de kinderen en ze wilden absoluut terug vandaag. Ze zijn heerlijk aan het spelen. En wij kunnen relaxed zitten met goed eten en drinken. Vandaag vind ik de leukste dag, het is erg druk en dit festival verdient veel aandacht én bezoekers, dus dat is mooi. En wat is er leuker dan een feestje in Boxtel, als het ware in je eigen achtertuin?" (Foto's: Gerard Schalkx).

Afbeelding
Rens Leenders (rechts) bouwde op Slowlive! een modelbaan op en liet kinderen locomotiefjes besturen. (Foto: Gerard Schalkx).