Journalist en tv-presentator Theo Verbruggen leidt de avond in Podium Boxtel waar wordt gesproken over palliatieve zorg.
Journalist en tv-presentator Theo Verbruggen leidt de avond in Podium Boxtel waar wordt gesproken over palliatieve zorg. Foto:

Stichting Nabij houdt lezing over palliatieve zorg

Onder voorzitterschap van tv-presentator Theo Verbruggen vindt vrijdagavond 13 oktober in Podium Boxtel aan de Burgakker een lezing plaats onder de titel 'Daar doe ik het voor!'. Die wordt gehouden in het kader van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. De organisatie ligt in de handen van de plaatselijke stichting Nabij in samenwerking met haar Bossche evenknie VPTZ. Belangstellenden kunnen zich vanaf heden aanmelden.

Wat bezielt vrijwilligers en zorgverleners die mensen thuis en in hospices bijstaan rondom een sterfbed? Die vraag staat centraal in de lezing door gastspreker Anne Goossensen, hoogleraar aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Goossensen onderzoekt kwaliteit van zorg vanuit zorg-ethisch perspectief en gaat tijdens haar voordracht in op de 'kracht van er zijn'. Naast alle zorg die verricht moet worden, is het juist ook zo belangrijk dat mensen er écht zijn voor iemand aan het einde van zijn leven, stelt de professor.

AANMELDEN

Mensen die belangstelling hebben voor de lezing kunnen zich aanmelden via www.stichtingnabij.org. Bellen kan ook: naar Marieke Niestijl via telefoonnummer 06-24 10 13 77. De bijeenkomst in theaterzaal Podium Boxtel duurt van 19.30 tot 22.00 uur en wordt mede mogelijk gemaakt door welzijnsorganisatie ContourdeTwern, Standby Thuiszorg, hospice Acacia, Vivent, WoonWijs en Zorggroep Elde.

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Boxtel heeft voor haar leden de onderstaande activiteiten op het programma staan.

MAANDAG 11 SEPTEMBER

10.15 eucharistieviering in Simeonshof; intenties voor overleden KBO-leden in de wijk Centrum. Na afloop is er koffie.

DINSDAG 12 SEPTEMBER

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

14.00 kienen in De Rots.

DONDERDAG 14 SEPTEMBER

07.45 dagtocht naar Vulkaanexpres in Duitsland.

13.30 handwerken in Orion.

VRIJDAG 15 SEPTEMBER

13.30 rikken en jokeren in De Walnoot.