Afbeelding
Foto:

Straatspeeldag in Selissen: kermisattracties en muziek

Bungeetrampolines, clown Cees, springkussens en optredens van Tim Schalkx, Robert Pouwels en Ricardo: de jaarlijkse straatspeeldag in de Frederik Jan Ottostraat en Keizerstraat biedt weer volop vertier voor jong en oud. Waar het jaarlijkse evenement doorgaans op zondag plaatsvindt, heeft de organisatie dit jaar gekozen voor zaterdag 2 september. Mensen zijn tussen 13.30 en 19.30 uur welkom een kijkje te komen nemen in de straten.

Wat begon met enkele zwembadjes en luchtkussens, is uitgegroeid tot een grootschalig evenement met grote attracties en artiesten voor buurtbewoners en andere belangstellenden. ,,Ieder jaar wordt de straatspeeldag wat groter", laat John van Griensven weten. Hij is samen met meerdere vrijwilligers actief voor de straatspeeldag. ,,Ik woon zelf enkele straten verderop en kwam met het evenement in aanraking door de kinderen. En van het een komt het ander", lacht de Boxtelaar. Gekozen is dit jaar de straatspeeldag op een zaterdag te organiseren. ,,Dat heeft vooral met de op- en afbouw te maken", licht Van Griensven toe. ,,Nu hoeven mensen op maandag geen vrije dag te nemen om de boel weer af te breken. We zijn benieuwd hoe de zaterdag aanslaat bij bezoekers."

Waar de laatste jaren grote artiesten werden geboekt, is nu gekozen voor een lokale zanger: Tim Schalkx. Hij verzorgt om 18.00 uur een optreden tijdens de straatspeeldag. Ricardo zal om 15.30 uur op het podium verschijnen, terwijl feestdeejay Robert Pouwels de gehele dag te beluisteren is. ,,De straatspeeldag is met name bedoeld voor de jeugd", zegt Van Griensven. ,,Maar om ook de volwassenen wat vermaak te bieden, zorgen we dat er optredens zijn." Kinderen kunnen zich vanaf 13.30 uur uitleven op de vele attracties die in de Frederik Jan Ottostraat en Keizerstraat staan, zoals de bungeetrampoline, een springkussen met licht en geluid, een stormbaan, zweef- en draaimolen en snoepkraam. Clown Cees, al vele jaren van de partij, geeft drie keer een show aan de kinderen.

De toegangsprijs tot de straatspeeldag bedraagt 2,50 euro voor kinderen. Volwassenen betalen 5 euro per persoon.