NIEUW INITIATIEF BRABANTS CENTRUM

Magazine DIT stopt grote thema's in een lokaal jasje

Uitgebreid aandacht besteden aan wat Boxtel, Liempde, Lennisheuvel, Esch en Gemonde te bieden hebben. Dat is al ruim zeventig jaar het hoofddoel van stichting Brabants Centrum. Om hier nóg meer invulling aan te geven, valt in het najaar bij leden en abonnees van Brabants Centrum de eerste editie van DIT op de mat: een magazine met telkens wisselende thema's.

DIT heeft als doel tweemaal per jaar te verschijnen: in het voor- en najaar. In de eerste uitgave van de glossy staat het thema gebalanceerd leven centraal met kernwoorden als bewegen, eten, drinken, genieten, maar ook leven, sport, lichaamsverzorging en voeding. Naast gezonde voeding is er uiteraard ook niks mis met een glas wijn of frietje op zijn tijd. Balans is dus het sleutelwoord en aan dit onderwerp wordt in de eerste uitgave van DIT uitgebreid aandacht besteed, mét lokale invalshoeken en ondernemingen die volledig bij het thema passen.

Een team van ondernemende Boxtelaren gaat samen met stichting Brabants Centrum aan de slag met DIT en heeft de ambitie een succes van het magazine te maken. Zo zijn Kim van Stippent (Met Stip op Één), Daisy Renders (Daisy Renders Fotografie en Grafisch Ontwerp), Elisah Doevendans (Get to the Po!nt), journalist Dolf van Aert, Carolijn van der Hoeven (Carolijn Schrijft) en Linda van de Wiel (Tekst door Linda) actief betrokken bij DIT.

Magazine DIT valt tegelijk met de krant van donderdag 14 december op de mat bij abonnees en leden van Brabants Centrum. Ook mensen die Brabants Centrum aanschaffen bij een van de verkooppunten, ontvangen een exemplaar van DIT. Daarnaast wordt de glossy onder diverse lokale ondernemers verspreid.


Bogaerts & Groenen neemt deel aan de Dag van de Scheiding

Bogaerts & Groenen advocaten zet op vrijdag 8 september de deur van haar kantoor aan de Parkweg 12 open tijdens de 'Dag van de Scheiding'. Op deze dag kunnen bezoekers vrijblijvend kennismaken met de advocaten en mediators van dit kantoor en meer informatie krijgen over scheiden.

De 'Dag van de Scheiding' is door de Nederlandse Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) in het leven geroepen. Met de dag wil de vereniging landelijk aandacht vragen voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. Jaarlijks gaan in Nederland gemiddeld 35.000 stellen uit elkaar. Uit landelijk onderzoek van de vFAS blijkt dat 42 procent angst had om te gaan scheiden. Mensen maken zich vooral zorgen over de kinderen en hun financiën. Het uiteindelijke doel van de vFAS is het verbeteren van het proces rondom scheidingen, zodat partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan. Ook Bogaerts & Groenen advocaten doet daarom mee aan de Dag van de Scheiding.

Tijdens de Dag van de Scheiding opent Bogaerts & Groenen advocaten tussen 09.00 en 14.00 uur de deuren voor het publiek. Iedereen kan vrijblijvend informatie verkrijgen over scheiden, mediation of andere familierechtelijke kwesties. Ook kan men kennismaken met de advocaten en scheidingsmediators van het kantoor en is het mogelijk een gratis scheidingscheck uit te laten voeren. Deze geeft helder inzicht in welke stappen nodig zijn voor een goede scheiding. Er zijn geen kosten verbonden aan deze check.

De vFAS-advocaten en mediators van Bogaerts & Groenen zijn gespecialiseerd advocaat en scheidingsmediator en onderscheiden zich door kennis, kwaliteit en specialisatie. Zij beschikken over actuele juridische kennis op het gebied van onder meer alimentatie, huwelijkse voorwaarden en pensioenverevening. Ook de locaties in Oisterwijk, Son en Breugel, Tilburg en Vught openen de deuren. Mensen die meer informatie willen, kunnen een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend gesprek via tel. (088) 14 10 800. Meer informatie: www.bgadvocaten.nl.


Dans het leven

Danslerares en -therapeut Bibi van Rijn verzorgt al jaren groepslessen dans aan volwassenen, getiteld 'Dans jezelf binnenste buiten van top tot teen'. Er wordt gedanst op muziek, vanuit opdrachten die de basis vinden in yoga, meditatie en vrije expressie. Vrijheid voelen in je lichaam en plezier beleven staan voorop. De groepslessen vinden plaats op maandag van 20.00 tot 21.30 uur en op dinsdag van 13.15 tot 14.30 uur. Op beide tijdstippen is ruimte voor nieuwe deelnemers. Een proefles is gratis. De dans wordt gegeven bij Tate, Esscheweg 1 in Boxtel. Neem voor meer informatie contact op met Bibi van Rijn, tel. 06-49 90 37 59 of e-mailadres bibivanrijn@planet.nl. Meer informatie: www.tate.nl.