Afbeelding
Foto: Peter de Koning

GRATIS FESTIVAL STRIJKT NEER BIJ DE LIEMPDSE BARRIÈRE

'Slowlive helemaal thuis in Peerkesbos'

MARC CLEUTJENS

De vijfde editie van festival Slowlive - Slow!r Edition - wordt vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 september gehouden in en om wegrestaurant De Liempdse Barrière in Boxtel. Organisator René Leenders werkt nauw samen met uitbater Erwin Hiemstra en rekent op veel liefhebbers van slowfood, live muziek en familievertier die alle dagen gratis bij Peerkesbos terecht kunnen.

Na twee succesvolle edities van Slowlive in een Eindhovense stadspark en twee groter opgezette festivals op landgoed Velder (2015) en de Boxtelse spoorzone (2016) heeft Leenders zijn oog nu laten vallen op het terrein rond De Liempdse Barrière. ,,De spoorzone was een prachtige locatie, maar slechts eenmalig beschikbaar. Andere terreinen in Boxtel waren minder geschikt voor ons concept en dus vielen ook de parken Molenwijk en Stapelen af", licht de festivalorganisator toe. Hij kwam in december in contact met uitbater Hiemstra. ,,Het concept dat Erwin hier uitrolt sluit perfect aan bij de uitgangspunten van Slowlive."

Leenders biedt met Slowlive veel live muziek van bands, singer-songwriters en enkele deejays. De bands treden in het wegrestaurant op, buiten is plaats voor de singer-songwriters en de deejays. ,,De komst van Slowlive draagt bij aan het groeiproces dat we hier doormaken", vertelt Hiemstra van De Liempdse Barrière. De verbouwing van het wegrestaurant is in volle gang. ,,We werken aan een Parade-achtige uitstraling en als je goed kijkt, zie je allerlei elementen van circus, kermis en theater. Mede daarom klikt het zo goed met de festivalorganisatie. We versterken elkaar."

BIERMUUR

De Slowlive-editie die vrijdag van start gaat, heeft de naam Slow!r (spreek uit: Slower) meegekregen. Daarmee geeft organisator Leenders aan dat het succesvolle concept van de twee Eindhovense parkfestivals ook in Boxtel wordt uitgerold, maar dan op iets kleinere schaal.

Naast veel muziek wordt het terrein rond het wegrestaurant langs de Keulsebaan en nabij de rijksweg A2 ingeruimd met talloze foodtrucks en een biermuur waar bezoekers zelf ambachtelijk gebrouwen craftbieren kunnen tappen. Die 'wall of beer' beleefde vorig jaar tijdens Slowlive in de spoorzone de primeur en was een succesnummer. ,,De muur hebben we in een koelwagen gebouwd waarin de fusten gekoeld worden", aldus Leenders.

Bij meerdere barretjes zijn tijdens het festival drankjes te koop, het food-aanbod is groot en varieert van hamburgers tot sushi. Leenders' eigen pop-uprestaurant biedt weer een geheel andere menukaart met onder meer zalm en carpaccio. Ook wordt een 'wine-lounge' ingericht (foto onder). Op tal van plekken worden gezellige zitjes en loungeplekken geplaatst. ,,Kijk rond en je hebt eigenlijk geen idee dat je hier langs die drukke A2 zit", grinnikt de festivalorganisator. ,,Met al die bomen om je heen, lijkt het soms meer op de Kampina."

MODELBAAN

De opbouw van het Slowlive-festivalterrein begon afgelopen weekend. Leenders vertelt dat op Slowlive ook voor kinderen van alles te beleven is. In het bos naast De Liempdse Barriere is een speelplek. In een van de Airstream-caravans wordt een kinderbioscoop ingericht. Daarnaast kan de jeugd zich laten schminken en wordt een springkussen opgeblazen.

Zoon Rens, die verzot is op alles wat met treinen te maken heeft, bouwt een grote modelbaan op en gaat diploma's uitreiken aan kinderen die locomotiefjes kunnen besturen.

PROGRAMMA

Slowlive - Slow!r Edition - begint morgen, vrijdag 1 september om 16.00 uur. Bezoekers zijn zaterdag 2 en zondag 3 september vanaf 13.00 uur welkom. De toegang is gratis. De bands die optreden zijn Big Lake Tiny (vrijdag, 20.30), BMI Goes India (zaterdag, 22.00) en Angela's Project (zondag, 14.00). De volgende singer-songwriters zijn geboekt: Lisa van Nes (vrijdag, 17.00), Anne van Damme (vrijdag, 19.00), Olivier Pesch (zaterdag, 16.00), Stijn Charpentier (zaterdag, 17.30), Jee & Vee (zaterdag, 19.00), Luke vs. Martin (zondag, 17.00), David Savage (zondag, 18.30) en Jenthe Herbers & Luuk de Bekker (zondag, 20.00).

Het complete festivalprogramma van Slowlive staat op www.slower.nl.

FOTO BOVEN: Festivalorganisator René Leenders installeerde deze week een 'wall of beer', die bezoekers van Slowlive in de gelegenheid stelt om zelfs een speciaalbiertje te tappen. (Foto's: Peter de Koning).

Afbeelding