Afbeelding
Foto:

Dubbele zege voor Boxtelse crosser Kay Karssemakers

Boxtelaar Kay Karssemakers van het HMX Nofear Husqvarna Racing Team stond afgelopen weekend achter het starthek in Halle en Borculo voor een dubbelstrijd in het open Nederlands kampioenschap (ONK). Op zaterdag in Halle en op zondag in Borculo won hij het dagklassement.

Met de start van de eerste manche was Kay duidelijk niet goed weg aan het starthek en dook op een tiende plaats door de eerste bocht. Gedurende de manche werkte hij zich op naar een tweede plaats en zocht aansluiting bij de kopman. Echter, het lukte hem niet om lekker in het ritme te komen waardoor hij de achterstand van zo'n vier seconden op de kopman niet dichtgereden kreeg. Ondanks dat bleef de jonge Boxtelse crosser constante rondetijden rijden en wist op een nette tweede plaats over de finish te komen.

Gedreven stond Kay achter het starthek voor de tweede manche. Ditmaal zat hij er duidelijk beter bij en op een derde plaats begon de motorcrosser aan de wedstrijd. Na één ronde wist hij de tweede man te passeren en reed opnieuw op jacht naar de kopman. In de tweede ronde nam Kay de leiding in de wedstrijd over en wist vervolgens een ijzersterke wedstrijd. Na een dijk van een wedstrijd wist hij met zo'n achttien seconden voorsprong de manche winnend af te sluiten. Met een 2-1 in de manches won Kay het dagklassement in Halle.

Na een positieve tweede manche stond de crosser extra gedreven aan de start in Borculo. Toen het starthek naar beneden viel, reageerde de crosser goed en dook als leider in de eerste bocht. De HMX-rijder bouwde een ruime voorsprong van zo'n twintig seconden op en kwam als winnaar over de finish. Ook in de tweede manche was het wederom Kay die de kopstart nam. Ditmaal reed hij weer een sterke beginfase en wist hij een voorsprong op de bouwen. De crosser bleef constante rondetijden rijden waardoor zijn voorsprong iedere ronde vergroot werd. Geconcenteerd bleef hij het tempo hoog houden en met zo'n zeventien seconden voorsprong werd hij opnieuw als winnaar afgevlagd.

Komend weekend vertegenwoordigt Kay zijn land tijdens de MX European of Nations in Polen. (Foto: collectie familie Karssemakers).