Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BILJARTBOND ZOEKT URGENT VERSTERKING

Zorgen over toekomst cafébiljarten in Boxtel

Al enkele jaren loopt het aantal deelnemers aan de competitie die de Boxtelse Biljart Bond (BBB) organiseert fors terug. In een door secretaris Steef Zink geschreven beleidsnota wordt uitgebreid gesproken over de oorzaken van deze achteruitgang van het cafébiljarten.

Werd eerst nog gedacht dat een rookverbod voor de openbare lokaliteiten een revival voor de toeloop van nieuwe biljarters zou betekenen, inmiddels is het duidelijk dat er veel meer aan de hand is. De traditie van het cafébiljarten dreigt te verworden tot een wereldvreemde folklore.

Sportief presteren te midden van het onvermijdelijke horecageruis wordt gezien als een onmogelijkheid en een excentriek hobby van veelal oude mannen. De spelsoorten die beoefend worden zijn misschien wel uit de tijd en de competities zijn te tijdrovend. Bovendien is het vertoeven in een openbare drankgelegenheid wel erg begrotelijk aan het worden.

LEDENVERGADERING

Maar wat er ook aan de hand is, de voor Boxtel negentigjarige traditie verdient het niet om teloor te gaan. Daarom houdt de BBB maandag 4 september om 20.00 uur haar (laatste?) algemene ledenvergadering in café De Postiljon.

Op deze avond moet dringend voorzien worden in de invulling van een aantal bestuurlijke functies door mensen die belangeloos de publieke zaak van de Boxtelse cafébiljarters willen dienen. Op een grote opkomst wordt dringend gehoopt.

FOTO ONDER: Archiefopname van een biljartfinale onder regie van de Boxtelse Biljart Bond in 2016. (Foto: Peter de Koning).