Feeëriek beeld van de Zwaanse Brug tijdens Rondje Boxtel by Night vorig jaar. (Foto: Daisy Renders).
Feeëriek beeld van de Zwaanse Brug tijdens Rondje Boxtel by Night vorig jaar. (Foto: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

RONDJE BOXTEL BY NIGHT OP ZATERDAG 9 SEPTEMBER

In verlichte kano's over de Dommel

Trots noemt de kanoclub De Pagaai het evenement het hoogtepunt van het kanoseizoen: Rondje Boxtel by Night. Zaterdag 9 september staat een nieuwe aflevering op het programma, compleet met live muziek van de Red River Band, een barbecue en natuurlijk veel sfeerverlichting langs de Dommel.

Tijdens Boxtel by Night varen leden en gasten van kanovereniging De Pagaai het befaamde Rondje Boxtel over de Dommel. Ze doen dat met kano's die voorzien zijn van allerlei soorten verlichting, zoals led-lampjes, theelampjes of zaklantaarns.

Wie wil meedoen aan Boxtel by Night, is na reservering vanaf 18.00 uur welkom bij het clubhuis van De Pagaai aan de Voetboog waar de kano aangekleed kan worden met sfeerverlichting. Omstreeks 21.00 uur klinkt het startsein en gaan de deelnemers op weg voor een tochtje in de avondschemering.

VERLICHTE BRUGGEN

Tijdens Boxtel by Night wordt een aantal Dommelbruggen feestelijk verlicht. Daarnaast worden bewoners uitgenodigd om hun woningen en tuinen die aan de rivier grenzen in het licht te zetten. Enkele buurtverenigingen maken daar een jaarlijks festijn van. Wie de mooiste verlichting laat zien, maakt kans op een leuke attentie die door De Pagaai beschikbaar wordt gesteld.

Een bijzondere attractie onderweg is de glijgoot in de Mgr. Wilmerstraat. Daar branden discolampen en wordt passende dansmuziek gedraaid. Na terugkomst bij het clubhuis kan men meedoen aan een barbecue, opgeluisterd door een deejay.

Deelname aan Rondje Boxtel by Night kost 7,50 euro per persoon, wie zelf over een kano beschikt betaalt 5,50 euro. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op www.depagaai.nl. Voor meer informatie kan na 18.00 uur gebeld worden naar telefoonnummer 06-20 08 29 82.


Collectanten gezocht

In de eerste week van september wordt de jaarlijkse huis-aan-huiscollecte ten bate van KWF Kankerbestrijding gehouden. In Boxtel gaan zo'n 150 vrijwilligers met de collectebus langs de deuren. Maar er is altijd plek voor nieuwe collectanten. Meer informatie: www.kwf.nl.

Feeëriek beeld van de Zwaanse Brug tijdens Rondje Boxtel by Night vorig jaar. (Foto: Daisy Renders).