GILDENBONDSHARMONIE OPENT SEIZOEN

Kasteelconcert beleeft zevende lustrumeditie

Alle muzikale geledingen van de Gildenbondsharmonie treden zondag 3 september voor het voetlicht tijdens de 35e editie van het Kasteelconcert. De binnenplaats van kasteel Stapelen biedt vanaf 14.00 uur plaats aan het blaasbandje, het leerlingenorkest, de harmonie en Big Band Boxtel.

Het Kasteelconcert werd in 1982 voor het eerst gehouden. Aanleiding was de naderende viering van het 75-jarig bestaan van de muziekvereniging. Toen werd voor het eerst een optreden op de binnenplaats van de Boxtelse waterburcht gehouden. De traditie bestaat nog altijd; alleen bij slechte weersvoorspellingen wijken de muzikanten uit naar hun thuishonk, de Tijberzaal van het Baanderherencollege. De afgelopen jaren gooiden de weergoden geen roet in het eten en hoefden de muzikanten en hun publiek niet uit te wijken.

Traditioneel trekt het Kasteelconcert veel publiek, mede omdat het een aantrekkelijk en laagdrempelig evenement is voor jong en oud. ,,Leuke muziek, gespeeld door alle geledingen van de Gildenbondsharmonie op een prachtige locatie en met de mogelijkheid om ervan te genieten met een lekker drankje in de hand", aldus Bert Pijpers. ,,Vaak werkt het weer in de vorm van een hartverwarmend zonnetje heerlijk mee."

TROMBONECONCERT

Het Kasteelconcert wordt zondagmiddag geopend door de jongste talenten die samen zullen spelen in het blaasbandje dat wordt gedirigeerd door Roel van der Sloot. ,,Ook dit jaar kunnen zich nog leerlingen aanmelden om binnen een paar maanden al aan te kunnen sluiten bij het jongste Gildenbondsorkest", verduidelijkt Pijpers.

Het leerlingenorkest staat sinds kort weer onder leiding van Mari van Gils. De jonge muzikanten hebben een programma ingestudeerd met bekende popliedjes als 'You Give Love a Bad Name' van Bon Jovi en 'Happy' van Pharrell Williams. Ook filmmuziek van Harry Potter wordt gespeeld.

De schijnwerpers zijn vooral gericht zijn op Fiona Westerman, tromboniste in het leerlingenorkest. Nadat de muzikanten van de grote harmonie zijn aangeschoven bij de leerlingen, zal Fiona soleren in het tromboneconcert 'Springtime' van Rob Ares. Pijpers: ,,Een mooie beloning voor de inzet en het talent van deze jeugdige muzikante die eigenlijk gitaar had willen leren spelen, maar die toch betoverd werd door de klank en de stoere uitstraling van de trombone."

CHICAGO

Het harmonieorkest en de Big Band Boxtel grijpen beide terug op succesvolle uitvoeringen eerder dit jaar. De harmonie speelt onder leiding van dirigent Erik Somers een gedeelte van het programma dat ook klonk tijdens de drukbezochte carillonprom Toeters en Bellen. Nummers die de revue passeren zijn 'Hymn of the Highlands', 'Fandango', 'Conga del Fuego' en 'Stars and Stripes Forever'.

Big Band Boxtel zal op de inmiddels bekende swingende wijze de afsluiting van het Kasteelconcert verzorgen. Met de zangeressen Maria en Donna worden naast enkele instrumentale werken ook wat hoogtepunten uit de musicalproductie 'Chicago', waarmee eerder dit jaar zoveel indruk werd gemaakt in partycentre Denziz, opnieuw uitgevoerd.

Het Kasteelconcert begint zondag 3 september om 14.00 uur en is gratis toegankelijk. Bij kans op slecht weer wordt uitgeweken naar de Tijberzaal van het Baanderherencollege.